Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підготовка до свята

Оголосили святкову програму

Оголосили святкову програму

Керівництво міста Рівне оголосило святкову програму на 24­25 серпня, відповідно на День Незалежності та до 730­річччя Дня міста. За словами чиновників святкування Дня Незалежності обійдеться бюджету усього в 14 тисяч гривень. А ось День міста коштуватиме 290 тисяч гривень. Це на 60 тисяч дорожче, ніж у минулому році, тому що до цьогорічного кошторису свята додалися витрати на прийом делегацій. Такий розмах, напевно, пов’язаний зі святкуванням ювілейної 730­ї річниці міста.

Перелік заходів до свят чималий, але влада акцентувала увагу на новинках. Нарешті до Дня незалежності відкриється сучасна виставкова зала в міському будинку культури імені Тараса Шевченка. За задумом вона зможе трансформуватися й швидко перет­ворюватися з виставкової в банкетну, в якій заплановано 13 столів.

Під час відкриття нової зали відбудеться персональна виставка та презентація каталогу робіт видатного рівненського художника Анатолія Мартиненка. На Майдані Незалежності відбудеться дефіле для родин із дітьми “Моя маленька вишиванка”. І якщо на День незалежності рівнян будуть розважати переважно міські музичні колективи, то на День міста відбудеться концерт популярного гурту “Танок на майдані Конго”. Вис­туп колективу обійдеться бюджету в 58 тисяч гривень. За словами організаторів, це ціна зі знижкою. Також на сцену не безкоштовно вийдуть рівненський гурт “От Вінта” та учасниця телепроекту “Голос країни” співачка Христина Соловей.

До новинок святкової програми можна віднести виступ “Театру живих скульптур” зі Львова. Із застиглими живими фігурами акторів театру, одягненими в старовинні костюми, зможуть сфотографуватися всі охочі. Також відбудеться вулична інсталяція фотоконкурсу “Несподіване Рівне”, де на міських сіті­лайтах будуть розміщені кр­ащі фото рівненських фотолюбителів та професіоналів, які відображають життя міста. Паралельно на стендах будуть представлені ретро­фото з історії міста, поруч із якими в порожніх рамах зможуть робити фото сучасні рівняни.

Окрім того відбудеться 2­й міжнародний ковальсь­кий фестиваль “Металеве серце України”. О 17 годині вечора відбудеться святкова хода видатних рівнян та громадських організацій вулицею Соборною до майдану Незалежності. Новинкою буде те, що попереду колон параду буде їхати лімузин із подружжям Куліїв, яке відз­начає “платинове весілля”, а це 60 років подружнього життя!

Але найголовніше те, на чому зауважив міський голова Володимир Хомко: “Мені дорікають, мовляв, салют на День Незалежності, як правило, менш яскравий, аніж на День міста. Проте на День Незалежності святковий фейєрверк влаштовують військові, і ми до цього не причетні. А ось вже на 730­річчя міста справді буде грандіозний салют за рахунок спонсорів, і бюджету він нічого не буде коштувати”.

11.07.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2013p. 
На головну сторінку