Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фестиваль

Відродження “Рурисько”

Відродження “Рурисько”

Грандіозний рок­фестиваль “Рурисько 2013” пройшов на теренах Західної України. Дві доби ­ з 6 по 7 липня ­ в одному з най­мальовничіших куточків міста Бережани, що на Тернопільщині, дванадцять колективів з усієї України і спеціально запрошений гість ­ гурт “ПАВА” з республіки Білорусь ­ виконували рок­пісні. Не обійшлося без участі Рівненського гурту “Ворс”. Після повернення з Тернопільщини ведучий фестивалю з дивним псевдонімом “М’яч Дредбол”, який не побажав назвати своє власне ім’я, поспілкувався з кореспондентом “Рівне Ракурса”.

­ Даний фестиваль проводиться уже втретє. Можна сказати, що цього року відбулося відродження фестивалю, адже у 2012 році, через відсутність коштів, він не проходив. Це, напевно, один з небагатьох фестивалів України, який проводиться без підтримки будь­яких політичних організацій. Проведенням фестивалю займається громадська організація.

Слід зазначити, що відродження “Руриська” було гучним, адже хедлайнерами фестивалю були такі монстри української рок та альтернативної музики як: “Kozak System” (авт. козак­рок), “QARPA”(софт­рок), “КораЛЛі”(вар’яти­рок), “Орест Лютий”(стьоб­ рок), “LosKolorados”(алко­рок) та “Механічний апельсин”(блюз­рок). Це потужні, відомі гурти, які виступали не лише в Україні, але й встигли поїздити зі своїми творчими доробками країнами СНД та Європи. Кількість глядачів на музичному святі дещо не виправдала сподівання організаторів, але більше тисячі чоловік, зважаючи на те, що минулого року фестиваль взагалі не проводився і люди про нього трішки призабули, то і це є доволі непоганим показником.

Цікавинкою фестивалю стали літературні читання письменниці Ірени Карпи, які проходили серед лісу, і кожний бажаючий міг пос­пілкуватися з цією неординарною особистістю нашого часу. Дата фестивалю співпала зі святом Івана Купала, тому не обійшлося без традиційних для цього дійства заходів. Родзинкою свята було вогняне шоу та символічне спалення опудала Івана Купайла. Всі, хто був на “Руриську”, могли також відвідати етно­весілля з дот­риманням праукраїнських традицій, яке зіграли причетні до організації фестивалю Володимир та Анастасія. На завершення наречені почастували всіх присутніх велетенським святковим короваєм вагою 35 кілограмів.

Думаю, що люди, які побували цього року на фестивалі, оцінили його якісний рівень і розповідати­муть своїм знайомим про “Рурисько”, а тому наступного фесту ми сподіваємось побачити набагато більшу кількість шанувальників рок­музики.

11.07.2013Павло НЕВЕСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2013p. 
На головну сторінку