Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

Марихуана для Бонда

Між пошуками роботи 25­річний Віталій приторговував наркотиками, не де­небудь, а в самісінькому серці Рівного на вулиці Чорновола. Посеред білого дня за 100 гривень чоловік збув жителю обласного центру згорток з канабісом. У такий спосіб безробітний забезпечував свою сім’ю ­ дружину та дворічну дитину.

Рівненський міський суд оголосив вирок у кримінальній справі, порушеній за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів). Як розповів Олег Костюк, старший прокурор прокуратури м. Рівне, який підтримував державне обвинувачення в суді, 25­річний місцевий житель Віталій торік на початку липня на вулиці Чорновола посеред білого дня продав місцевому жителю Роману один грам канабісу за 100 гривень. Чоловіка затримали. У судовому засіданні Віталій винним себе в інкримінованому йому злочині визнав повністю і підтвердив, що справді незаконно придбав, зберігав з метою збуту, а також збув наркотичний засіб ­ марихуану. У вчиненому молодий чоловік розкаявся. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. Засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням зі встановленням іспитового строку на один рік та шість місяців.

Віталій, мабуть, як і кожен, хто намагається пок­ращити свій матеріальний стан у такий злочинний спосіб, сподівався, що відповідальність його омине. Тим більше, що того нев­далого для нього дня, коли йому зателефонував незнайомець і поцікавився чи може придбати наркотичну речовину, Віталій був упевнений, що то надійний друг його шкільного товариша на прізвисько Бонд, якому “наркодилер” напередодні пропонував купити марихуану…

11.07.2013Олена КУЗМЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2013p. 
На головну сторінку