Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №611 від 11.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Варто знати

Як прати подушку?

Із часом у подушці накопичується не лише пил, але й шкідливі для здоров'я пилові кліщі. Можна купити нову подушку, а можна привести до ладу свою, до якої звикли.

Спочатку готуємо щільні мішечки або складаємо марлю в кілька шарів. Акуратно підпорюємо напірник і перек­ладаємо в неї пір'я. Як би акуратно ви це не робили, але по кімнаті все ж таки літатиме трохи пір'я. Зашиваємо краї мішечка, щоб пір'я не вилазило. Невелику подушку можна попрати в машині при делікатному пранні, додавши в барабан ще пару рушників або наволочок для кращого розподілу білизни в машині.

Можна прати в тазику з миючим засобом. Краще взяти рідкий засіб, а не порошок. Замочуємо в тазику не викручуючи і не стискаючи, потім зливаємо воду і замочуємо при необхідності ще раз. Прополіскують у теплій воді кілька разів, потім ­ у холодній. Можна віджати в машині, так пір'я буде більш сухим. Потім вішаємо мішечки на мотузку так, щоб їх обвівав вітерець і вони не були під прямими променями сонця. Час від часу струшуємо, щоб не утворювалися грудочки. Сушити подушку доведеться 1­2 дні, пір’я повинно просохнути повністю, коли подушка майже висохне, повісьте на сонечко, тоді пір’я стане більш пухнастим.

Синтетичні подушки прати ще простіше. Їх варто прати в машині при режимі синтетика. Обов'язково покладіть пару тенісних м'ячиків у барабан пральної машини, інакше синтетична начинка скачається в неприємні грудки і спати на такій подушці буде погано.

У воду для полоскання можна крапнути трохи ефірних олій, тих, які діють на вас заспокійливо.

11.07.2013



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2013p. 
На головну сторінку