Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №612 від 18.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рок-фестиваль

“Тарас Бульба -2013”

“Тарас Бульба -2013”

Минулої неділі на дубнівському стадіоні "Спартак" дійшов до логічного завершення рок­фестиваль "Тарас Бульба", який цього року пройшов на найвищому організаційному рівні. Найбільш відвідуваними були вечори фестивалю, що, напевно, було пов’язано з примхами погоди та очікуваними виступами крутих хедлайнерів.

Перший день пройшов, як на замовлення ­ жодної хмаринки, сонечко. А ось субота та неділя трішки охолодили публіку, якій довелося дещо мокнути, як городина, під відкритим небом.

Зливи з громами і блискавками та невпинний дощ реально зашкодили організаторам "відбити" чималі трати, а шанувальникам року ­ вповні насолодитися грою і співами улюблених гуртів. Це випробування витримали лише найзатятіші фанати і ті, кому пиво і медовуха допомогли налаштуватися філософськи по відношенню до примх погоди.

Потішили нормальні цивілізовані умови, створені організаторами для тих, хто приїхав на фестиваль ­ охорона, гігієна, харчування. Зарядити телефон ­ будь ласка, треба прийняти душ ­ теж не проблема.

Дуже потішили хедлайнери фесту: "ВВ", "Кому вниз", Юлія Лорд, “Стігмата”, “Морфіні”, а також акустична сцена і виступ учасників "Кобзарської сцени".

Приємно було зустріти старих знайомих, і серед них ­ патріарха рівненських хіпі Олександра Ф. (на фото)

Невтішною особисто для мене (не ображайтеся, але це моя, можливо, надто консервативна думка) є та обставина, що немає чітко визначеного формату фесту, тому змагатися довелося гуртам, які надто різнилися за стилем, але й водночас було багато однотипних, "вторинних" колективів, які намагалися бездумно наслідувати окремі стилі, не додаючи абсолютно нічого нового та особистого. Якщо наслідувати, то яскраво і музично грамотно, а не просто гарчати а­ля гроулінг і безладно гупати в барабани і тарілки.

Завершився фестиваль і були підведені підсумки. Гран­Прі вибороли “YouCrane” (Київ), І місце дісталося “FarInHate” (Рівне), ІІ місце ­ “Legenda Folium” (Харків), ІІІ місце ­ “Viscula” (Луцьк), а дипломантами фесту стали гурти “Oneyroid” (Полтава) та “Дикі Серцем” (Львів).

І наостанок. Як на мою думку, рок ­ це не лише "неформатна" музика, епатажна поведінка на сцені, а й тексти ­ бунтарські або ліричні та аж ніяк не попсові чи то "шансонні". (Ну, просто жах, який несмак іноді звучав у колонках! Особливо неприємно вразили ветерани року з числа колишніх переможців "ТБ").

Фестиваль відбувся, і залишається побажати організаторам не опускати планку нижче досягнутого рівня, і вже наступного року відшукати серед поки що маловідомих рок­музикантів України справжні перлини ­ самобутні, яскраві та запальні.

18.07.2013Валентина ТКАЛЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2013p. 
На головну сторінку