Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №612 від 18.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гумореска

МАТИ-ГЕРОЇНЯ

МАТИ-ГЕРОЇНЯ

Не встиг я вранці ще й очі розплющити, як тут до мене із скрученою у гармошку газетою сусід Опанасович забіг. Став перед ліжком та й вимахує тим папером, наче від нечистої сили відбивається, і горланить на всю хату, не розуміючи, мабуть, і сам про що. Одне слово ще не доказав, а інше вже почав.

­ Подивись, що тут написано про мою Надьоху. ­ Тицьнув мені під ніс шмат рябого від літер паперу і з фотографією жінки. Тицьнув і затих, чекаючи репліки з мого боку.

Подивився я уважно, прочитав зміст та й кажу:

­ Ну і що ж тут поганого, що твоя Надьоха ­ мати­героїня, і її за це похвалило районне начальство?

­ Як, що поганого? ­ обурився гість. ­ А я ж тоді хто? Вона ­ мати­героїня, а я, виходить, не приший кобилі хвіст. Дітей наче вона сама з тіста наліпила. Та якби ж не я, де воно взялося б оте “мати­героїня”, хіба що з пальця висмоктала б. Це ж мені треба у всьому завдячувати. Коли сьомий раз була в пологовому, а наша свиня дірку в хліві прогризла і на город вибігла, хто тоді півдня за нею з вилами по картоплі й буряках гонився?! Вона лежить собі ­ дітей родить, а ти бігай у кирзових чоботях по сусідських городах за дурною свинюкою, то хіба ж це не геройство? А на батьківських зборах за своїх старших дітей увесь час червоніти і обіцяти, що невдовзі ременем попрацюю над їхньою поведінкою, хіба це не геройство? А воювати з ними за пульт від телевізора кожний день і кожної ночі мобільника у курячому сідалі ховати, щоб грошей з нього не відібрали. Це, виходить, теж пшик, а не геройство. Та мені за цей увесь каламбур двічі, а то й тричі героя повинні дати, не те що одного. Яка ж несправедливість по відношенню до мене. Я ж маю бути на місці Надьохи. Родити ­ то одна справа, а от витримати чергу за всіма ними вранці до туалету, це ­ зовсім інша. Так що поїду я в район до тих керівників, поясню їм, хто я такий і чого приїхав. Негарно і нечемно з їхнього боку так поводитись. Так що чекай мене, сусіде, з посвідченням батька­героя. ­ Сказав Опанасович і так само швидко зник з тою газетою, як і з’явився.

18.07.2013Василь ТИТЕЧКО



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2013p. 
На головну сторінку