Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Міську землю - простим рівнянам” - ініціатива фракції “Батьківщина” в Рівнераді

“Міську землю - простим рівнянам” - ініціатива фракції “Батьківщина” в Рівнераді

Останнім часом піднімається дуже багато галасу та популістських заяв навколо розгляду земельних питань на сесіях Рівнеради. Водночас, найбільші “борці з корупцією” не запропонували жодного дієвого механізму справедливого та зрозумілого для громади міста в розподілі земельних ділянок для індивідуального будівництва, садівництва та городництва. Можливо, на цьому фоні для когось є вигідним збереження існуючого безладу та непрозорості розгляду земельних питань?

На даний час у місті склалась ситуація, за якої бажаючі і ті, що мають можливість збудувати власне житло, не можуть отримати землю під індивідуальну забудову. Проте найгірше в цій ситуації ­ відсутність дієвого механізму для виділення землі під будівництво! У підсумку отримуємо ситуацію, за якої мешканці міста не мають можливості покращувати умови проживання, житловий фонд міста не збільшується, а будівельний сектор знаходиться в стані стагнації.

Фракція “Батьківщина”, як найбільша та найдієвіша політична сила в Рівнераді, взяла на себе відповідальність за вирішення цього питання. Вже зроблено багато кроків у цьому напрямку, і нарешті розпочинається кінцева реалізація всіх зусиль, яка повинна привести до реального надання громадянам землі під будівництво і забезпечення в нашому місті розвитку мереж та активного індивідуального будівництва.

Ще в червні 2011 року було направлено депутатське звернення до управління земельних відносин міста Рівного стосовно виділення земельних ділянок рівнянам. Вони звернулися до громадської приймальні ВО “Батьківщина” зі скаргами, висловлюючи своє незадоволення з приводу, що черга з виділення земельних ділянок не просувається (вих.№7 від 08.06.2011 р.).

Відповідь управління виявилася формальною відпискою (вих.№01­05/11 від 10.06.2011 р.). “У відповідності до рішення Рівненської міської ради від 10.07.2003 року №400 “Про затвердження черги на виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво” та п.3 було передбачено: “Доручити управлінню містобудування та архітектури підготувати до затвердження на наступній сесії Рівненської міської ради “Положення про земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво”, але, незважаючи на наші постійні вимоги, з невідомих нам причин, доручення до цього часу не затверджене”.

Зважаючи на вищевказане, вважаємо за необхідне:

1. Затвердити на найближчій сесії Рівненської міської ради “Положення про земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво”.

2. Виконавчий комітет і Рівнерада, згідно Генерального плану забудови м.Рівне, повинні визначити і оприлюднити всі масиви, які плануються під індивідуальну житлову забудову.

3. Із метою контролю за організацією належного виділення земельних ділянок із представників усіх політичних сил створити депутатську комісію в Рівнераді.

4. До кінця 2013 року комісія повинна організувати розподіл більш ніж 400 земельних ділянок (це близько 72 гектарів землі) під індивідуальне будівництво в мікрорайоні “Тинне” ­ за прозорим механізмом. У першу чергу ці ділянки будуть запропоновані тим громадянам, які роками стоять у черзі і вже зневірилися в можливості їхнього отримання. При підтвердженні своєї участі в розвитку мереж, ці ділянки будуть надані людям безкоштовно.

Депутати фракції “Батьківщина” не займаються популізмом та, на відміну від інших політичних сил, не мають наміру займатися політичним піаром у роботі Рівнеради. Якраз зав­дяки конкретним справам, фракція впродовж багатьох років і має стійку підтримку мешканців міста, викликаючи цим заздрість серед політиканів містечкового штибу.

Натомість депутати фракції ВО “Батьківщина” зосереджені на роботі в депутатських комісіях, Рівнераді та на прийомі громадян м.Рівне у громадській приймальні з подальшим вирішенням їхніх питань.

До громадської приймальні фракції “Батьківщина” можна звернутися за адресою: м.Рівне, вул.С.Петлюри, 1. або за тел. 43­81­01, 096­583­12­04.

25.07.2013



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2013p. 
На головну сторінку