Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Умови подання декларації відповідності об’єкта вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

Рівненське міськрайонне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області інформує, що 01.07.2013 року вступив в дію Кодекс цивільного захисту України 02.10.2012 № 5403­VI (зі змінами).

Згідно із ст. 57 Кодексу суб’єкти господарювання оформлюють та подають до дозвільних центрів декларацію відповідності об’єкта вимогам законодавства з питань пожежної безпеки та копії документів, завірені в установленому порядку. Державні адміністратори дозвільних центрів приймають документи та протягом одного робочого дня передають їх до дозвільних органів. Реєстрація декларації або рішення про відмову реєстрації декларації оформлюється протягом 10 днів з дня надходження декларації.

Суб’єкти господарювання, котрі згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2012 року № 306 “Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки” відносяться до високого ступеня ризику, подають до дозвільних центрів декларацію з позитивним висновком оцінки (експертизи) протипожежного стану підприємства, об’єкта чи приміщення.

Оцінка протипожежного стану проводиться суб’єктом господарювання, який отримав відповідну ліцензію.

Якщо декларацію подано чи оформлено з порушенням установлених вимог, дозвільний орган відмовляє в реєстрації декларації та повертає її суб’єкту господарювання для доопрацювання.

У разі, якщо дозвільним органом не зареєстровано декларацію і не відмовлено в її реєстрації в установлений строк, право на вчинення дій щодо провадження господарської діяльності виникає наступного дня після завершення строку, встановленого для реєстрації декларації. У такому разі декларація вважається зареєстрованою.

Декларація не подається:

1) на використання торговельних місць, кіосків та контейнерів, якщо їх розміщено на ринку відповідно до схеми, погодженої з органом державного пожежного нагляду;

2) орендарем об’єкта нерухомості (особою, яка використовує об’єкт нерухомості за цивільно­правовим договором, що не передбачає перехід права власності на цей об’єкт) за умови, що декларацію на об’єкт нерухомості зареєстровано власником;

3) на використання об’єктів, що в установленому законодавством порядку приймаються в експлуатацію після завершення будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

Форма декларації, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.

Особи, які подали декларацію, несуть передбачену законом відповідальність за достовірність даних, зазначених у поданій декларації.

25.07.2013Провідний інспектор Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області Іван Васильович САВЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2013p. 
На головну сторінку