Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Етно-свято

Рівняни відмітилися у Підкамені

Рівняни відмітилися у Підкамені

Сьомий щорічний етно­рок­фестиваль “Підкамінь­2013” зібрав цього року 15 тисяч гостей, 70 музичних колективів і 20 літераторів. Рівнян на фестивалі представляли рок­гурт “FarinHate”, рокабіллі­команда “ОтVinta” і прозаїк молодий Максим Кідрук.

Протягом трьох фестивальних днів працювали вечірня й денна рок­сцени та літературна “вітальня”. На двох музичних сценах виступили рок­музиканти із різних міст України. Були колективи з Одеси, Києва, Ужгорода, Івано­Франківська, Рівного, Вінниці, а також зі Львова.

Наші “FarinHate” виступили у третій фестивальний день на денній сцені і мали неабиякий успіх. Проте, на мій погляд, кращим цього дня був гурт “РізаК” із Калуша.

Рівненські рокабіллі “ОтVinta”, незважаючи на пізню годину, вик­лалися на повну, публіка стояла “на голові”. Можливо, ще й через добрий “розігрів” ­ перед рівнянами виступили гурти “Друже Музико”, “Як уміємо orchestra”, “Los Cоlorados” і “Цвіт кульбаби”.

Особливо потішив людей, які зіб­ралися біля вечірньої сцени, колектив “Як уміємо orchestra”, назбираний із тих тверезих молодих, хто дуже хотів повідриватися і “поприколюватися” на сцені.

На літсцені мені пощастило послухати Максима Кідрука, і хоча сучасна українська фантастика ­ трохи не мій формат, мушу відзначити, що презентацію свого роману він провів професійно, слухачі були у захваті.

На території фестивалю працював етно­ярмарок, на якому можна було купити вироби народних умільців. Там рівненська майстриня Лариса КІТОВА показала гостям фесту, що таке автентична поліська лялька­мотанка та її сучасна інтерпретація.

25.07.2013Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2013p. 
На головну сторінку