Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №614 від 01.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фінал

Скандальна перемога або фестиваль “кнопкодавів”

Нарешті дочекалися фіналу фестивалю “Ekvator Music Fest 2013”, до якого минулої суботи, на диво, потрапили три рок­гурти: “Justmarried”, “Mangust” та “ВорсТ”. Доля переможця визначалася голосами присутніх на гала­концерті шанувальників. Але й тут не обійшлося без казуса: як не дивно, але дві групи­переможниці набрали однакову кількість голосів. Тому організаторами було прийнято рішення поділити призи між ними. Таким чином ­ гурт “Mangust” отримав премію 5 тисяч гривень, а музичний колектив “ВорсТ” ­ туристичні путівки до Будапешту.

За задумом організаторів, у фіналі планували виступ двох гуртів, але в півфінальному голосуванні колективи “Justmarried” та “Mangust” знову ж таки набрали однакову кількість голосів ­ 290. Тому у фінальній боротьбі за приз і змагалися три музичні колективи. Потенційним фаворитом фіналу ввважався гурт “ВорсТ”, який на півфінальному етапі набрав балів більше за усіх ­ 337 голосів.

­ Вважаю, що голосування за переможця безпосередньо на гала­концерті було чеснішим, адже тут не було використано Інтернет­голосування, ­ коментує вокаліст гурту “ВорсТ” М’яч Дредбол. ­ На початку фестивалю у нашого гурту були непогані шанси, тому що в мене в соцмережах ­ близько півтори тисячі друзів, але голоси в соцмережах ­ це не показник успіху гурту. Те, що перемогу поділили два рок­гурти, непогано для обох колективів. Ми граємо трохи неформатну музику, тому зібрати багато прихильників на гала­концерті було складніше, ніж нашим конкурентам. Сам факт перемоги ­ це вже чудове досягнення для нашого колективу. Те, що організатори вирішили віддати нам туристичні путівки до Будапешту, теж непогано, адже путівок п’ять, як і учасників нашого колективу. Провести вихідні в мальовничій Європі ­ це ніби моральна компенсація після важкого змагання в ході фестивалю, який тривав майже місяць. Загалом наш гурт існує більше двох років, за цей час відіграли майже три десятки концертів, регулярно брали участь у рок­фестивалях на кшталт “Бандерштат” чи “Захід”.

Фестиваль показав, що до фіналу дійшли не найтехнічніші і не найформатніші виконавці. Жоден із рок­гуртів, які вважалися фаворитами, не потрапив до фіналу. Але, можливо, для подальшого розвитку якраз молодим рок­колективам дуже важливо отримати фінансову підтримку. Молодий колектив “Mangust” довів, що в рок­музиці не так вже й важлива віртуозність виконавців, адже слухач скоріше вловлює енергетику, яка закладена в музиці. Дивний збіг – уже втретє на фестивалі рок­гурти набирають однакову кількість голосів і проходять далі разом, як кажуть, “за компанію”. Приміром, якби гурт “Mangust” набрав би на один голос менше, ніж гурт “Justmarried”, то вже не потрапив би до фіналу. А збіг голосів у фіналі між гуртами “Mangust” та “ВорсТ”, які набрали по 140 голосів, взагалі виглядає, як “де’жавю” попереднього етапу, коли в фіналі опинився зайвий третій гурт. Загалом же гурт “Mangust” на фестиваль потрапив випадково, замінивши колектив “Спалені вітрила”. Попередньо всі учасники фестивалю проходили відбір. Так не був допущений до участі доволі професійний колектив “Extasy”, який, на думку організаторів, не вписувався до формату фестивалю. Дехто з учасників фестивалю висловив побажання, щоб у майбутньому при голосуванні до глядацьких голосів додавалися б голоси компетентного журі. Можливо, тоді молоді виконавці замість того, щоб натискати кнопки в соцмережах, витрачали б час на вдосконалення своєї майстерності та проводили репетиції до мозолів на долонях…

01.08.2013Олекса ГОСТРОСЛУХ



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2013p. 
На головну сторінку