Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №614 від 01.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

“СРІБНИЙ” МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ”

“СРІБНИЙ” МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ”

Фінал. “Макаса” (Єгипет) ­ МФК “Кардинал­Рівне” ­ 3:1 (дод. час).

Голи: Айман (16), Мохаммад (47), Рамадан (50) ­ Олександр Бондар (20)

До фінального поєдинку єгипетська та українські команди вже зустрічалися між собою ­ на груповому етапі МФК “Кардинал­Рівне” здобув нелегку вольову перемогу над єгиптянами з рахунком ­ 2:1. Після цього обидва клуби пройшли нелегкий шлях до фіналу, причому “Макаса” зуміла здолати головного фаворита змагань із Іспанії.

Перша половина фіналу пройшла в жорсткій та упертій боротьбі, яку африканці пробували нав’язувати нашим футболістам чи не на кожному клаптику майданчика. Гравці “Макаси”, свідомо віддавши ініціативу МФК “Кардинал­Рівне”, грамотно діяли позаду, практично не даючи шансів українцям відзначитися. Чи не єдиним справді гольовим моментом у наших можна назвати хіба що постріл Олександра Бондаря, коли м’яч влучив у поперечину воріт суперника.

У свою чергу, ближче до перерви одна з контратак “Макаси” принесла єгиптянам успіх ­ “заплутавши” гравців оборони української команди на лівому фланзі, Айман зумів ввійти на ударну позицію в карній зоні рівнян і влучно пробити по воротах. У цьому епізоді Віталій Дєнюжкін поспішив скоротити кут обстрілу, але, кинувшись навперейми супернику, не зумів належним чином відреагувати на удар впритул. Пропущений м’яч став сигналом для МФК “Кардинал­Рівне” активізуватися попереду, і до завершення першої половини матчу українці рахунок таки зрівняли.

Олександр Бондар залишився на самоті на дальньому куті воріт єгиптян, і, отримавши приховану передачу з флангу, спокійно, в звичній для себе манері, обвів воротаря та поклав м’яч під стійку.

Після відпочинку місце у воротах рівнян зайняв Іван Гурко, проте на малюнок гри ця заміна особливо не вплинула ­ єгиптяни більше відбивалися, українці більше атакували. Ближче до завершення поєдинку стало зрозуміло, що обидві команди особливо ризикувати не хочуть і не проти перенести вирішення відносин на потім. Основний час матчу так і закінчився за нічийного результату ­ 1:1. Тому було призначено два додаткових тайми по п’ять хвилин. Якраз в другому овертаймі почалися головні неприємності для МФК “Кардинал­Рівне”. Гравці “Макаси” раптово, ніби отримавши “друге дихання”, пішли вперед, закрили українців на їхній половині майданчика і на 47­ій хвилині масована атака єгиптян принесла успіх. Мохаммад залишився “забутий” перед воротами рівнян та, отримавши пас, сильно пробив. М’яч, по­зрадницьки прошмигнувши між ногами Олександра Бондаря та Івана Гурка, залетів до сітки. За рахунку 1:2 і гострого дефіциту часу МФК “Кардинал­Рівне” пішов уперед вп’ятьох та зумів створити кілька небезпечних моментів, найбільш реальним з­поміж яких був шанс у Сергія Тригубця. Проте 80­ий номер рівнян так і не зумів в цьому епізоді нанести удар, тоді як єгиптяни під завісу поєдинку відзначилися втретє. М’яч у порожні ворота від центральної лінії закотив Рамадан.

Як би там не було, не дивлячись на програний фінал, загальний результат виступу рівненської команди на цьому представницькому турнірі можна назвати успішним. Здобуто 50 тисяч призового фонду, а також індивідуальні нагороди, здобуті гравцями. Віталій Дєнюжкін був визнаний кращим голкіпером турніру, а Олександра Бондаря відзначено як кращого нападаючого.

01.08.2013Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2013p. 
На головну сторінку