Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №614 від 01.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стрітбол

Запекла боротьба

Закінчився 2 тур Стрітбольної ліги в Рівному, який проходив 27 липня, цього разу на майданчику в дворі 14­поверхового будинку неподалік НВК№12. Асоціація Християн­спортсменів вперше реалізувала такий проект у Рівному, як Стрітбольна ліга, в якому змагання проходили протягом кількох турів, тому команди мали можливість спробувати свої сили на різних майданчиках і поборотися за звання кращих. Кожний тур проходив на іншому майданчику, і кожного разу перемогти могла будь­яка з команд, таким чином заробляючи загальні пункти в рейтингу.

Перший тур відбувся на майданчику поблизу Мототреку. Тут перемогу здобула команда "Роботяги", в складі якої виступали пульсарівці ­ Ілля Шемосюк, Чорнолоз, Липін та Ворник. У фіналі вони в запеклій боротьбі перемогли ППС, в якому голов­ними дійовими особами були Сачук, Процюк, Петрук та Прис­тупа. Всього у першому турі зіграли 13 команд.

На другий тур заявилося на команду більше, тому всі колективи, після жеребкування, були розподілені на 4 групи, відповідно, по 3 і 4 команди в кожній. Окрім того, з’явився новий конкурентноспроможний колектив ЗМЗК, в складі якого виступали відомі шанувальникам баскетболу ­ Захожий, Марков, Зазулевич та Козачок. Отже, під музику та підтримку друзів команди розпочали справжні баталії на асфальтному “полі бою”. Волею сліпого жеребу з самого початку фіналісти минулого туру потрапили до однієї групи, на додаток ще й отримали 2 потужних колективи, через що матчі в цій групі справді викликали багато емоцій та захоплення у вболівальників, які не бажали пропускати жодного матчу цієї групи. За правилами змагань до фінальної частини потрапляють лише дві кращих команди з кожної групи, а 3 місце отримує можливість поборотися за 9­12 місця. У групі "А" до фінальної частини вийшли команди "Віть Віть" та "Дикий Захід", які в поєдинку між собою продемонстрували рівний баскетбол, і лише на останніх секундах перемогу з мінімальною різницею здобули стрітболісти "Віть Віть" ­ 15:14.

У групі "В" сильнішими виявилися гравці "Кракіена", які обіграли в групі команду "Dream" з рахунком 14:12, послабивши їхні позиції перед фінальним раундом. Третім в цій групі фінішував "Здолбунів Сіті". Найзапекліша боротьба, як і передбачалося, проходила в групі "смерті", де своїми силами мірялися "Роботяги", ППС, "Інакші" та "Пістонз". Фаворитами вважалися чемпіони минулого туру "Роботяги", які без особливих проблем розібралися з усіма суперниками і посіли перше місце в групі. Неймовірні емоції подарували всім глядачам баскетболісти "Інакших" та ППС. Цікавим виявилося протистояння Сачука та Романа, які і були лідерами своїх команд. Протягом всього матчу вигравали баскетболісти ППС, проте кілька неймовірних нагод наприкінці зустрічі від Романа подарували його команді нагоду на перемогу, і "Інакші" продовжили боротьбу в овер­таймі. Два влучання з дальньої дистанції того ж Романа переломили хід поєдинку, і перемогу, можливо, в найцікавішому матчі дня, здобули "Інакші" ­ 15:14. Таким чином, фіналіст першого туру ППС цього разу мав змогу боротися лише за 9­12 місця.

У групі "D" до останнього матчу теж ситуація була незрозумілою. Фаворит групи ЗМЗК зазнав поразки вже в другому матчі проти "Fire", але і "Fire" несподівано програв "Бе­тону", подарувавши можливість ЗМЗК посісти перше місце. Таким чином, по 2 команди набрали однакову кількість очок (1­2 і 3­4), і вище місце посіли ті, які виявилися сильнішими в особистих зустрічах, тому лише після останнього матчу стало відомо, що лідерами групи фінішували "Fire", а друге і третє місце, відповідно, посіли ЗМЗК та "Fusion".

Настав найцікавіший момент турніру ­ плей­офф. Сітка знову звела найсильніших, що, звичайно, додавало інтриги. З мінімальною перевагою в обох матчах до фіналу добрався "Кракіен", перемігши 6:5 "Віть Віть" та 15:14 ­ "Дикий Захід". З іншої сторони до фіналу через найпотужніші колективи, піт та “кров” пробралися баскетболісти ЗМЗК, які на своєму шляху спочатку обіграли чемпіонів минулого туру ­ 13:8, а потім вирвали перемогу в "Інакших" ­ 9:7. У матчі за третє місце "Інакші" з перевагою в два пункти виграли в "Дикого Заходу" ­ 14:12, а ЗМЗК у фіналі без особливих проблем впорався з "Кракіенем" ­ 9:4. Тому цього разу чемпіоном стали новостворені ЗМЗК (Захожий, Марков, Зазулевич та Козачок), які записали до свого активу 100 очок. 90 очок і 2 місце цього разу дісталося "Кракіену" ­ Цюпко, Полюхович, Тлуховський та Сакалош. Третіми закінчили тур "Інакші" ­ Роман, Пантюх, Волошин та Нехай. Інші команди розташувалися в такому порядку: "Дикий Захід" (4), "Роботяги" (5), "Dream" (6), "Віть Віть" (7), "Fire" (8), "ППС" (9) та "Здолбунів Сіті" (10).

У загальному рейтингу на першому місці зі 160 пунктами "Роботяги" (Чорнолоз, Шемосюк, Ворник, Липін), друге місце і 140 пунктів має "Кракіен" (Полюхович, Цюпко, Сакалош, Тлуховський), третю позицію ділять "Fire" (Стельмащук, Горох, Марунько, Рудик), "Dream" (Ошаровський, Іванов, Трофимчук, Тищенко) i ППС (Петрук, Процюк, Сачук, Приступа) ­ 110 очок. Наступний тур відбудеться за тиждень ­ в суботу 3 липня, місце проведення буде визначено пізніше.

01.08.2013Януш СЕРПЕНЬ



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2013p. 
На головну сторінку