Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

У Рівному під виглядом цілющого напою реалізують дешевий алкоголь

На думку чиновників та правоохоронців Рівного, в місті виходить з­під контролю ситуація з продажем алкогольних напоїв із тієї причини, що в цигаркових кіосках почали масово реалізовувати напій “Цілющий” міцністю 35 градусів. 250­грамова пляшка коштує 10 гривень. Проблему цього тижня обговорювали на засіданні міської координаційної ради з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх.

Як зазначили на засіданні представники податкової служби, напій не внесений до переліку алкогольних. Тому обмежень на його продаж немає. Виходить, його можна реалізовувати будь­кому (навіть дітям) і в будь­який час. Навіть вночі, коли в супермаркетах та магазинах спиртного вже не продають.

За даними рівненських правоохоронців, із напоєм “Цілющий” склалася взагалі парадоксальна ситуація. Людина, яка затримана за те, що перебувала в громадських місцях у нетверезому стані, може сказати, що вживала цей напій, а він алкогольним не вважається, і потім ще й висунути претензії до тих, хто її затримав.

Наразі члени координаційної ради зійшлися на тому, що проситимуть депутатів не продовжувати договори оренди землі власникам кіосків, де продають “Цілющий”.

Хоча, як повідомили кореспонденту “Рівне­Ракурс” у приватних розмовах, члени координаційної ради самі не впевнені в ефективності такого шляху. Тому в подальшому вбачають необхідним звернутися до урядових структур, щоб ті внесли “Цілющий” до переліку алкогольних напоїв.

08.08.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку