Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Рівне і рівняни - з несподіваного ракурсу

У Рівному підвели підсумки акції “Несподіване Рівне” та виставили фотографії її учасників. Акція присвячена 730­річчю Рівного і тривала з середини квітня до початку серпня. Своє бачення Рівного через призму об'єктива фотоапарата міг надіслати кожен бажаючий через соціальні мережі “Вконтакті” та “Facebook”, вона була розрахована на всіх, хто вміє фотографувати. Умова участі ­ відображення міста та його мешканців у несподіваному ракурсі.

Як розповіла кореспонденту “Рівне Ракурс” заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська, до соціальних мереж надійшло більше 300 фотографій, з яких рівненські представники ЗМІ шляхом голосування відібрали 33 вертикальні та 60 горизонтальних фотографій. 33 із них на правах соціальної реклами будуть розміщені на сіті­лайтах міста до середини вересня, а 60 великих горизонтальних фотографій рівняни та гості обласного центру зможуть побачити на майдані Незалежності під час святкування Дня міста.

Почесними грамотами були нагороджені найактивніші учасники акції фотохудожники­аматори Олександр Шахманцір (27 фоторобіт), Віктор Макаренко (25) та професійний фотохудожник, кореспондент газети “Рівне­Ракурс” Олексій Потянок (більше 10). До речі, Галина Кульчинська відзначила здатність Олексія побачити те, що пересічні мешканці не помічають. Прикладом може слугувати його фотографія будинку, який знаходиться в дворі приміщення управління освіти Рівненського міськвиконкому.

Загалом же у кожного з переможців є свій стиль, своє бачення реалій сьогодення. Участь у акції, за їхніми словами, дала можливість розвинути свої таланти, почути оцінки широкого кола глядачів.

Олександр та Віктор приємно здивували своїми роботами і організаторів конкурсу, і фотохудожника, лауреата багатьох міжнародних фотоконкурсів Олексія ПОТЯНКА.

­ Такі конкурси проводяться для того, щоб надати можливість аматорам випробувати свої сили. Особисто переглядав фотографії Олександра Шахманціра і гадав, що він професійний фотограф, з яким я не знайомий. У нього досить непоганий рівень фоторобіт. На цій виставці менше репортажів, але, не дивлячись на це, Рівне представлене різнобічно. Особисто для мене конкурс став хорошою нагодою залучити до нього своїх учнів.

Учасниця конкурсу Аня НЕЛЬСОН:

­ Про конкурс дізналася від свого вчителя Олексія Потянка і вирішила взяти участь. Дуже приємно, що дві з моїх робіт потрапили до числа 33­ох найкращих. Ще не вирішила, чи буду займатися фотографією професійно. На даний час фотографую в своє задоволення.

08.08.2013Ярослав ТАРАСЕНКО Павло НЕВЕСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку