Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крадіжка

Денним виторгом не поживився

Торік на початку серпня двоє давніх товаришів зустрілися в одному з кафе на вулиці Івана Підкови в Рівному. Чоловіки розпивали міцні напої.

Один із товаришів по чарці, 29­річний Олег, уважно спостерігав за барменом. Щоразу, як той залишав барну стійку без нагляду, в голові Олега роїлися, м’яко кажучи, думки, які йшли в розріз із законністю. А така поведінка працівника розважальної установи ще більше підігрівала бажання чоловіка поживитися. Зрештою, у чергову його відсутність, нетверезий Олег, не квап­лячись, підійшов до барної стійки і запустив руку в шухлядку. Не перераховуючи, поклав пачку банкнот до кишені. Як з’ясувалося пізніше, там було півтори тисячі гривень. Після цього друзі вийшли з кафе. Коли ж чоловіка викрили, спробував приховати в кущах наслідки кримінального правопорушення. Оскільки “замести” сліди йому не вдалося, нещодавно Рівненський міський суд проголосив для підсудного вирок.

Старший прокурор прокуратури м. Рівне Олег Костюк розповів, що далеко чоловіки відійти не встигли, їх наздогнав бармен. Олег, не роздумуючи, викинув крадені гроші в кущі. Однак це не зняло з чоловіка вини за вчинене кримінальне правопорушення. Батько двох неповнолітніх дітей постав перед судом. Чоловік зізнав­ся у скоєному, щиро розкаявся та сприяв розкриттю злочину. Рівненський міський суд визнав Олега винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України, і призначив йому покарання у вигляді п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це ­ 850 гривень. Викрадені гроші обвинувачений ще до суду повернув власникові кафе.

08.08.2013Олена КУЗМЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку