Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівне-нерівне

Восьме чудо Рівненщини

Чим могли б порадувати рівнян організатори 730­ї річниці міста? Приміром, виступ популярного гурту “Танок на майдані Конго” побачать не всі мешканці міста, хоча б тому, що не розмістяться на площі Незалежності. Підійти з “теплотою” до кожного рівнянина напередодні Дня народження міста пообіцяв міський голова Володимир Хомко. У нечувано ранні строки для серпня­місяця у Рівному може виникнути аномальне явище, що задовольнить потреби рівнян усіх соціальних верств та вікових груп. Якщо ви думаєте, що сюрпризом для городян будуть квітучі каштани або штучний сніг серед літа ­ ви помиляєтесь. У самий розпал серпня в кранах мешканців з’явиться гаряча вода!

Більше того, влада запевняє, що крани рівнян не охолонуть одразу після свят, і мити посуд влітку гарячою водою не буде чимось небувалим. Якщо ж дійсно таке диво відбудеться і вода, яку обіцяють подати 15 серпня, буде бігти з кранів рівнян, то цей факт має шанси потрапити одразу в два друкованих видання небувальщини. Така історична подія може бути внесена в “Книгу рекордів України” та поповнити перелік мультимедійного проекту “Сім чудес Рівненщини”.

Хто ж забезпечить таке задоволення? Справа в тому, що Рівненська міська рада віддала в оренду КП “Теплотранссервіс” та ТзОВ “Рівнетеплоенерго” за умови, що приватні структури забезпечать місту теплу воду протягом цілого року. Ось тільки чи не підвищиться ціна на таке задоволення, і хто буде встановлювати тарифи? Наприклад, стосовно газопостачання, то влітку плата за газ у користувачів, що не мають лічильника та мають централізоване гаряче постачання, зросла. Логіка тут проста ­ комунальники вважають, що, коли влітку немає подачі гарячої води, люди гріють її на газу. Ось тому літня норма споживання на одну людину становить 18,3 кубометра на людину, тоді як у холодну пору норма ­ 9,8 кубометра на людину. І нікого не хвилює, що, можливо, влітку хтось взагалі не миється в душі, а ходить на водойми, хтось взагалі їде на відпочинок й не користується газом.

А чому б комунальникам не ввести спеціальні тарифи для категорій людей, які більше пітніють, а відповідно, й миються влітку частіше ніж інші? Тоді по­максимальному тарифу рахували б витрати газу для спортсменів, вантажників, будівельників. Особливий тариф ­ вп’ятеро більший за інші, могли б вводити для молодожонів під час медового місяця ­ вони ж бо й вдень, і вночі забавляються… нагріванням води в тазиках на газу. Минулого разу гарячу воду в кранах городяни бачили 13 травня. Невдовзі після свята Перемоги вода в кранах рівнян зникла. І якщо сама дата 9 травня виникла після підписання пакту про капітуляцію, то комунальники теж склали власний документ. Термін відсутності гарячої води зазначається у двосторонньому акті між газопостачальником та теплопостачальником. Саме цей документ є підставою для перерахунків тарифів на газ та водопостачання. Можливо, підняття цін на газ влітку примусить людей митися частіше, бо якщо з вас беруть кошти за ймовірний підігрів води на газу, то чому б це не робити регулярно?

08.08.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку