Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Офіційно

Кафе вночі - не для дітей

Кафе вночі - не для дітей

Зважаючи на дію Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час”, співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області вкотре нагадують, що діти віком до 16 років з 22­ї до 6­ї години ранку можуть перебувати у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності хоча б одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов'язані вживати заходів щодо недопущення у них із 22­ї до 6­ї години ранку дітей до 16 років без супроводження дорослих осіб. Такі особи мають право в цей період вимагати у відвідувачів документи, які підтверджують досягнення ними 16­річного віку.

Варто зазначити, що внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки додано статтю 180­1 “Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування”. Санкцією цієї статті передбачено накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадян ­ власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян ­ суб'єктів підприємницької діяльності від 340 до 850 гривень. За повторне порушення упродовж року винна особа повинна сплатити від 850 до 1700 гривень.

­ Впровадження здорового способу життя у молодіжному середовищі потрібно формувати змалечку. А відвідування підлітками закладів розваг у нічний час не сприяє цьому. Дорослі вживанням алкогольних напоїв, пива та цигарок показують особистий приклад дітям, чим у подальшому провокують їх наслідуванню, ­ зазначив т.в.о. начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області Юрій Зламан.

Тому правоохоронці звертаються до власників закладів у сфері розваг та харчування дотримуватись вимог чинного законодавства.

08.08.2013



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку