Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №616 від 15.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівняння на кращих

Рівненські спортсмени-дефлімпійці отримали грошові допомоги

Рівненські спортсмени-дефлімпійці отримали грошові допомоги

З 25 липня по 4 серпня у місті Софія (Болгарія) проходили XXІІ Дефлімпійські ігри. Збірна команда України, представлена 191 спортсменом, посіла друге загальнокомандне місце ­ найкращий результат за всю історію виступів українських дефлімпійців ­ 88 медалей: 21 золота, 30 срібних та 37 бронзових нагород. Рівненщину на цих змаганнях в складі збірної представляли три спортсмени ­ Катерина Гусєва (дзюдо), Сергій Фролов (футбол) та Сергій Драч (легка атлетика), які додали до скарбнички нашої збірної чотири медалі. Минулого четверга наших дефлімпійців пошановували в Рівненській обласній державній адміністрації.

­ Я раніше професійно зай­мався спортом, тому знаю, якою важкою є ціна перемоги. Пишаюся тим, що наш край багатий спортсменами­переможцями. Сьогодні ми нагороджуємо одноразовими грошовими допомогами спортсменів та їхніх тренерів. Вони прославили наш край на Дефлімпійських іграх у Болгарії, ­ проголосив голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ.

Катерина Гусєва (тренер ­ Михайло Романкевич) у ваговій категорії 63 кг стала чемпіонкою дефлімпійських ігор, а у абсолютному заліку посіла третє місце. Сергій Фролов (тренер ­ Володимир Чирков) ­ основ­ний голкіпер збірної України з футболу, здобув з футбольною збірною срібло. У фіналі українські футболісти з рахунком 1:2 поступилися росіянам. Сергій Драч (тренер ­ Іван Лиходід) в естафетному бігу 4 по 400 метрів разом із партнерами піднявся на третю сходинку п’єдесталу.

Дзюдоїстка Катерина ГУСЄВА:

­ Дуже важко, насамперед, було психологічно, адже на тренувальних зборах пошкодила плечовий суглоб і до Дефлімпійських ігор просто не встигла відновитися. Довелося виступати через силу, адже постійно думала про травму, яка могла в будь­який час зашкодити продовжити боротьбу. Тому здобута перемога була вдвічі приємнішою.

Щиро дякую своїм близьким та рідним, які завжди вірили в мене, навіть більше ніж сама. Також хочеться, щоб держава більше піклувалася про своїх спортсменів і до кінця дотримувалася своїх обіцянок.

Легкоатлет Сергій ДРАЧ:

­ Змагання в естафетному бігу проходили дуже напружено. Я прийняв естафету третім, але до числа призерів не потрапляв. На щастя, заключному учаснику вдалося випередити суперників і таким чином на фінальному відрізку здобути бронзову нагороду нашій команді.

Футболіст Сергій ФРОЛОВ:

­ Найважчим для нашої збірної на турнірі був чвертьфінальний поєдинок проти збірної Туреччини. У наднапруженій боротьбі нам таки вдалося вирвати перемогу ­ 6:5. Тому було вдвічі прикро поступитися у фіналі росіянам. Засмутила надто мала кількість вболівальників на стадіонах.

Доволі жвавою вийшла розмова стосовно фінансового забезпечення спортсменів. Як розповіли наші дефлімпійці, держава не завжди дотримується обіцянок у цьому питанні. Якщо стипендію губернатора, а це 3000 грн., виплачують справно, то президентську отримати не так уже й легко. Як зазначили спортсмени, закордоном дана ситуація налагоджена. Там спортсмен, вигравши медаль на дефлімпійських іграх, одразу отримує житло та гроші, яких вистачає на все життя. Хотілося б, щоб і в нашій державі піклувалися про своїх героїв не гірше.

Ситуацію з виплатами президентських стипендій прокоментував начальник КЗ “Обласний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”Віктор КУЧЕР: “Президентська стипендія, розмір якої 15000 грн., виплачується щомісяця протягом двох років, але слід розуміти, що всього є 250 таких стипендій. Тому необхідно чекати закінчення терміну в одного спортсмена, щоб її міг отримувати інший”.

Рецептами успіху поділилися також тренери наших спортсменів, які зазначили, що, перш за все, необхідно плідно працювати, і якщо спортсмен цього справді бажатиме, то тренеру буде набагато простіше допомогти йому досягти високих результатів.

Заслужений тренер України Михайло Романкевич, під орудою якого і працює Катерина Гусєва, підкреслив, що талант без праці результату не дасть, лише старання, бажання і плідна праця стануть запорукою майбутніх перемог.

P.S. Під час прес­ко­н­фе­ренції з нагоди 50­річного ювілею приймав вітання заслужений тренер України Михайло Романкевич.

Колектив редакції газети “Рівне Ракурс”приєднується до висловлених привітань та бажає Михайлу Яковичу міцного здоров'я, щастя, успіхів у підготовці майбутніх чемпіонів і, звичайно, підкорення нових вершин його підопічним.

15.08.2013Павло НЕВЕСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2013p. 
На головну сторінку