Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №616 від 15.08.2013p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ 

Як перевірити свіжість яєць

Як перевірити свіжість яєць

Ознакою якості курячого яйця є його свіжість. Знання простих секретів визначення свіжості яєць допоможе не помилитися при купівлі. Придатність до вживання курячих яєць залежить від їх віку та умов зберігання. У жарку пору року цей продукт псується набагато швидше. Як же визначити свіжість курячих яєць?

Перевірка яєць на свіжість при покупці

Перш за все, важливо подивитися на поверхню яєць у лотку. Нещодавно знесені яйця мають матову поверхню, а старі - трохи глянсову. Цей метод не зав­жди працює - продавці іноді миють свій товар, а це впливає на зовнішній вигляд. Корисно порівняти всі яйця в лотку: вони з однієї партії і повинні бути одного кольору. Якщо відрізняються, - можливо до свіжих додали більш старі. Інший спосіб - струснути яйце. Таким простим експериментом легко визначити “бовтуна”, тобто негоже для споживання яйце. У процесі зберігання яйце всихає, його внутрішня оболонка відділяється від шкаралупи і вміст “бовтається”.

Перевірка яйця на свіжість у домашніх умовах

Не будемо зупинятися на складних експериментах з визначення свіжості, таких як вимірювання температури яйця в різних частинах (у свіжого тупий кінець тепліше ніж гострий) або просвічування ультрафіолетом (свіжі яйця - яскраво червоні, старі - блідо-лілові).

Перевірити на свіжість яйця в домашніх умовах можна набагато простіше. Потрібно всього лише опустити його в концентрований розчин кухонної солі. Якщо яйце лежить на дні посуду, то вік його не більше тижня. Якщо піднімається вгору тупий кінець, але гострий ще на дні, то яйцю близько 10 днів. Якщо плаває в розчині - яйце вже зберігається близько 2 тижнів. А якщо плаває, як поплавок, наполовину висунувшись із води, його краще викинути.

Розбивши яйце на сковорідку, можна з великою часткою впевненості сказати, свіже воно або не зовсім. Мається на увазі не той випадок, коли сморід підкаже, що продукт зіпсований. Яйце може бути пр­и­­датним для використання, але не придатним для зберігання, якщо його білок відразу розтікається по сковорідці. У свіжого - білок щільніший і більш в’язкий. Білок свіжого яйця прозорий, жовток пружний, його оболонка щільна. Якщо біля розбитого яйця жовток відразу ж розтікається і перемішується з білком - свіжість його сумнівна.

Зварені свіжі яйця чистяться набагато гірше, тонка плівка між шкаралупою і білком тримається щільно. Колір жовтка не показує свіжість, а залежить від раціону курки. Жовтки насиченого жовто-оранжевого кольору бувають у сільських курей, які харчуються зерном, травою і черв’ячками, а також у птахів на птахофабриках, яких годують спеціально розробленими комбікормами з добавками для кольору.

15.08.2013


Переглядів: 1467

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19233)
2. Розклад руху автобусів [253] (17853)
3. Моє місто - найкраще [427] (13753)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9433)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9388)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8999)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8901)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7875)
9. Душ для всіх [432] (6957)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6863)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6612)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6428)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6413)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6390)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6349)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (379)
2. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (376)
3. Карткові «кидки» (366)
4. Обережно – змії! (362)
5. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (359)
6. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (358)
7. РДБК: Впевненість у майбутньому (356)
8. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (354)
9. Жебрачка (353)
10. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (352)
11. Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород (352)
12. З Одеси – без медалей (351)
13. П’ята пора року (350)
14. Де розмістити інформацію про компанію? (349)
15. Фото на керамике (348)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс