Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №617 від 22.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відверта розмова

Відверта розмова Микола Кучерук: “За незалежність потрібно боротися”

Відверта розмова Микола Кучерук: “За незалежність потрібно боротися”

Нещодавно Політрада ВО “Батьківщина” призначила народного депутата України Миколу Кучерука в.о. голови Рівненської обласної організації “Батьківщина”. Напередодні Дня Незалежності ми поставили декілька запитань лідеру опозиції на Рівненщині.

Миколо Герасимовичу, що означає для Вас День Незалежності України?

День Незалежності для кожного українця ­ найбільше державне свято. У кожної людини є день народження, так само й день народ­ження нашої держави. Ми, українці, виборювали незалежність століттями. За неї загинули мільйони наших предків. Особисто я добре знаю справжню ціну незалежності. Адже народився в патріотичному селі Дермань Здолбунівського району, звідки походить видатний український письменник Улас Самчук. За радянської влади його творчість забороняли, бо він писав про Україну, прагнув незалежності для рідної землі. У моїй сім'ї також були репресовані за радянської влади. Тому коли хтось каже, що незалежність нам дісталась легко ­ я знаю, що це не так. Просто ті, хто зараз при владі, не цінують незалежність України. Для них це ­ не вистражданий вибір, а просто подарунок долі. На словах вони за незалежність України, а на ділі ­ лише за власне збагачення за рахунок простих людей. Вони торгують незалежністю нашої з вами держави, зумисне поділяють людей на “представників” із Заходу та Сходу. Нам розповідають про постійне зростання зарплат, але чомусь бідних стає все більше. Нам обіцяють, що Україна буде в Євросоюзі, де поважають загальнолюдські цінності, де закон ­ один на всіх, але лідера української опозиції Юлію Тимошенко з ув’язнення не випускають. Незважаючи на те, що більшість населення України розмовляє і хоче розмовляти українською мовою, насад­жують у школах російську. Чому все це робиться? Відповідь проста: при владі люди, які не люблять Україну і все українське ­ не патріоти. Для того, щоб змінити владу, нам потрібно єдиним потужним фронтом виступити на президентських виборах 2015 року. На цих виборах національно­патріотичні сили повинні перемогти. Іншого шляху в нас немає.

­ Щоб здобути перемогу на виборах 2015 року, опозиція повинна бути згуртованою і потужною. На Вас, як на новопризначеного лідера “Батьківщини” на Рівненщині, покладається неабияка відповідальність. На чому зосередитесь на новій посаді?

­ Так, посада для мене нова, але я ­ людина в партії не нова, адже в “Батьківщині” з 2005 року. Був у команді Юлії Тимошенко й тоді, коли вона очолювала український уряд, залишаюся і зараз, коли режим Януковича кинув її за грати. Тому мені не потрібний час на “розкачку”. Щодня працюю і працюватиму над об’єднанням опозиційних сил у єдиний потужний кулак. Ви знаєте, що зараз триває об’єднання “Батьківщини” і “Фронту змін”. До нас приєднується Народний Рух України. І цей процес буде тривати. “Батьківщина”, як найпотужніша опозиційна сила, стає центром, який притягує всіх, хто прагне змінити цю владу. Для цього нам потрібна злагоджена робота всіх депутатів усіх рівнів від “Батьківщини”, потрібна дієва вертикаль у роботі фракцій ­ від Верховної ради до сільської. Потрібна ефективна координація зусиль із нашими партнерами по опозиції зі “Свободи” та “УДАРу”. Потрібно об’єднувати всіх українських патріотів на основі ідеології “Батьківщини”, щоб разом вибороти краще життя. Ось над цим і працюватиму.

­ Як рівненська “Батьківщина” готується святкувати День Незалежності України?

­ Ми не будемо “масовкою” на урочистостях, які проводить влада. “Батьківщина” святкуватиме разом із простими людьми, разом з усіма українськими патріотами. Відвідаємо богослужіння в храмах, помолимось за всіх, хто поклав життя за незалежність. У кожному районі, місті, селі ми проведемо мітинги, покладемо квіти до пам’ятників нашому Великому Кобзареві Тарасу Шевченку, воїнів Української Повстанської армії, вшануємо їх за те, що вони зробили для всіх нас, для всієї України.

­ Свято закінчиться, і знову почнуться будні. Що робитиме “Батьківщина” для зміцнення незалежності України?

­ За незалежність ми будемо боротися щодня. Весь український народ повинен зрозуміти, що незалежність нашої держави у повному обсязі залежить від кожного з нас. Лише тоді, коли ми перестанемо боятися і будемо відкрито відстоювати власну позицію, нести відповідальність за власні вчинки, ми зможемо побудувати заможну, європейську, демократичну країну, в якій будуть щасливо жити наші діти.

Політична сила Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, яку я представляю на, Рівненщині, зробить все можливе, щоб кожна людина, зрозуміла, що ми будемо здобувати ту незалежність, за яку полягли наші діди­прадіди, про яку вони мріяли в таборах. Це є наше політичне кредо, яким ми ніколи не поступимося. Адже Батьківщина у нас одна.

22.08.2013Петро КУЗЬМУК



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2013p. 
На головну сторінку