Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №617 від 22.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Вкрав гроші та витратив…

Літні канікули для підлітків ­ це найкраща пора для відпочинку й дозвілля, але кожний проводить їх по­різному. Хтось навіть старається заробити гроші для того, щоб купити щось до школи, а деякі їх крадуть. Ось і тринадцятирічний Олександр, житель селища Степань Сарненського району, поцупив у своєї сусідки близько трьох тисяч гривень.

Хлопець жив по сусідству і знав, що в жінки є гроші, адже його батьки неодноразово позичали їх в Олени. Вибравши момент, коли вона пішла до церкви, а в будинку перебував лише її хворий батько, Олександр через відкрите вікно потрапив до будинку і, знайшовши схованку з грішми, взяв частину грошей, адже решту просто не зміг дістати. З грошима юнак пішов до місцевого магазину та накупив собі, чого хотів.

Після повідомлення до Сарненського РВ УМВС про крадіжку грошей, працівники міліції затримали Сашка, який зізнався у скоєному. Але викрадені гроші повернути не зміг, адже майже все витратив. На момент скоєння Олександром злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), юнак не досягнув чотирнадцятирічного віку, з якого і настає кримінальна відповідальність, отож, працівники міліції направили клопотання до Сарненського районного суду про застосування до неповнолітнього примусових заходів виховного характеру у вигляді передачі його під нагляд батька 43­річного Леоніда згідно статті 105 Кримінального кодексу України (Звільнення від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру).

Долю неповнолітнього Олександра буде вирішувати суд, а ось чи зробить він висновки ­ покаже час.

22.08.2013Наталія КИРКОВСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2013p. 
На головну сторінку