Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №617 від 22.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

ФК “МАЛИНСЬК”: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ

Чемпіонат області з футболу Перенесена гра 2 туру. “ОДЕК” (Оржів) ­ ФК “Малинськ” ­ 3:0 (тех. рез.)

“Збурювач спокою” в обласному футболі, ФК “Малинськ”, повертається у “великий футбол”. 8 серпня відбулося засідання виконкому РОФФ, на якому розглядалося питання щодо відновлення участі малинської команди в першій лізі Рівненської області. Слідкуючи за перебігом подій на засіданні “футбольних функціонерів місцевого масштабу” та обміном думками, а згодом і за самою процедурою голосування, склалося враження, що рішення про “реінкарнацію” ФК “Малинськ” у рівненькому футболі було прийнято завчасно, що і підтвердило голосування членів виконкому, адже проти пропозиції голови РОФФ Михайла Кривка “пробачити” команду, яка зірвала урочисту церемонію нагородження після фінального кубкового матчу та примусила чи не в останній день літної перерви переносити старт другого кола чемпіонату та вдруге перекроювати сам календар першої ліги, проголосувала лише одна людина. Ще кілька утрималися.

Звичайно, не обійшлося без осудливих промов на рахунок винуватців та запевнень, що подібні речі в майбутньому вже нікому з рук не зійдуть. Але оскільки наша федерація ­ найгуманніша федерація в світі, то “пожуривши” гравців ФК “Малинськ” за те, що вони аж занадто довірилися керівниц­тву клубу, РОФФ відмінила дискваліфікацію команди, залишивши її в силі тільки для президента та головного тренера клубу. Єдиний представник ФК “Малинськ”, який перебував на цьому засіданні виконкому, Олександр Гергелюк, “відзвітувався”, що тренера та президента вже замінено. Зокрема, граючим “коучем” став сам Гергелюк, а новим керівником клубу ­ брат попереднього президента.

Щодо можливих інших “каральних” санкцій у вигляді зняття очок чи штрафних грошових внесків на даному засіданні виконкому мова взагалі не йшла. Навіщо псувати команді початок другого кола?

Щоправда, вже пізніше профільним комітетом РОФФ було прийнято рішення щодо результату так і не зіграного поєдинку першого кола між оржівським “ОДЕКом” та ФК “Малинськ”. Команді з Оржева зарахували технічну перемогу із рахунком 3:0, але гру другого кола проти оржівського клубу ФК “Малинськ” проведе все ж таки на власному майданчику. Після прийняття цього рішення в “надрах федерації” турнірна таблиця першої ліги області набула закінченого вигляду. Найближчі зміни в ній на нас чекатимуть вже 25 серпня, коли відбудуться перші поєдинки другого кола в чемпіонаті. Щодо матчів першості області (другої ліги), то вони відновляться першого вересня.

Турнірна таблиця після першого кола

І В Н П Р/М О

1 ФК "Гоща­АМАКО" 10 8 2 0 24:7 26

2 ФК "Малинськ" 10 8 0 2 22:12 24

3 "Ізотоп­РАЕС" (Кузнецовськ) 10 7 2 1 22:8 23

4 "ОДЕК" (Оржів) 10 6 3 1 20:6 21

5 "Автоленд" (Здолбунів) 10 4 2 4 16:15 14

6 "Случ" (Березне) 10 3 2 5 12:25 11

7 "Маяк" (Сарни) 10 3 1 6 24:18 10

8 "Сокіл" (Рівне) 10 2 3 5 13:16 9

9 "Сокіл" (Радивилів) 10 2 2 6 14:23 8

10 "Енергія" (Володимирець) 10 2 1 7 13:28 7

11 "РОКО­Зоря" (Зоря) 10 0 2 8 11:33 2

Кубок України серед аматорів

“МАЯК” і ФК “МАЛИНСЬК” ­ НА СТАРТ, “ОДЕК” ­ ПРИГОТУВАТИСЯ

Відбулося жеребкування Кубка України серед аматорських команд сезону 2013 року. Цього року одразу три футбольні колективи із загальних 27­и будуть репрезентувати Рівненську область.

Переможець Кубка області 2013 року ФК "Малинськ" на попередньому етапі зустрінеться із командою "Ласка" (Боратин, Волинська обл.); а фіналіст минулорічного розіграшу, "Маяк" (Сарни), зійдеться у двобої з ФК "Вінниця". Ігри попереднього етапу відбудуться 21 та 28 серпня.

Оскільки в минулому році “ОДЕК” (Оржів) грав у фіналі Кубка України серед аматорських команд, то в нинішньому розіграші представники Рівненького району розпочнуть змагання з 1/8 фіналу, де на оржівців чекатиме переможець пари СК "Демня" (Львівська обл.) ­ "Петрово" (Пийтерфолво, Закарпаття).

Серед інших новин аматорського футболу привертає на себе увагу наступна ­ за підсумками групового етапу Чемпіонату України серед аматорських команд, Асоціація аматорського футболу України (ААФУ) визначила господарів фінальної частини змагань. Уперше в історії вирішальний етап проходитиме на території аж трьох областей. До цього часу вісімка фіналістів збиралася на "території" однієї команди, і, провівши ігри в одне коло у двох підгрупах, кращі команди розігрували півфінали, матч за третє місце та фінал. У цьому ж році ААФУ змінила систему, а точніше­організацію проведення таких змагань. Тож фінальні групові етапи пройдуть в Оржеві та Білозір’ї Черкаської області, і лише переможці груп у Києві зіграють фінальний матч за звання чемпіона України.

Тож 17, 18 та 20 вересня у Оржеві в одноколовому турнірі зустрінуться команди "ОДЕК", "ЮСБ" (Чернігів), "Бастіон" (Іллічівськ) та "Локомотив" (Куп’янськ). Усі матчі, крім однієї гри третього туру, пройдуть в Оржеві. Враховуючи те, що ігри останнього туру мають відбуватися в один час, то один з матчів відбудеться в Рівному на стадіоні "Авангард".

Чемпіонат України серед ветеранів

РІВНЕНСЬКІ ВЕТЕРАНИ ­ У ПІВФІНАЛІ

17 серпня було зіграно матч­відповідь 1/4 фіналу Чемпіонату України серед ветеранів, в якому рівненська "Славія" вдома переграла криворізький "Ветеран" із рахунком 1:0 та вийшла до півфіналу змагань (гол у складі господарів провів Віталій Боца). Нагадаємо, що у першій грі, яка відбулася 4 серпня, рівняни також виявилися сильнішими від суперника, перемігши на його полі з рахунком 3:2 (тоді двічі відзначився Віктор Пуц та одного разу ­ Юрій Гриценко).

В півфінальних іграх суперником наших земляків став одеський “Рішельє” ­ чинний “ветеранський” чемпіон України. Матчі зі “Славією” одесити проведуть 25 серпня вдома і 1 вересня в Рівному. Проте у розкладі можливі зміни ­ все залежатиме від домовленості між командами.

А 18 серпня ветеранська команда м. Рівне здобула перемогу в турнірі, присвяченому Дню будівельника, який проводився у Кузнецовську.

22.08.2013Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2013p. 
На головну сторінку