Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №618 від 29.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свято

Виставки, концерти, феєрверки...

Виставки, концерти, феєрверки...

Головними подіями минулого тижня цілком можна вважати три свята. Почалося триденне святкування 23 серпня, коли Рівненщина, спільно з усією державою, відзначила День державного прапора, наступного дня, 24-го серпня, вся Україна святкувала 22-ий День Незалежності, а завершилося все святкуванням 730-річчя Рівного.

Святкування дня прапора припало на робочий день і особливими заходами, окрім підняття прапора, не відзначалося.

А ось наступного дня рівняни відчули подих справжнього свята. Офіційне відзначення Дня Незалежності в Рівному почалось біля пам’ятника “Загиблим за Україну”. Перші особи області та міста поклали квіти, а у храмах Рівного зранку відслужили Божественну Літургію та молебень за Україну. За традицією, День Незалежності місто відзначає гучно і масово. Різні акції, виставки та майстер-класи відбуваються ледь не по всьому місту.

А Майдан Незалежності у другій половині дня, традиційно, стає подіумом для красування у вишиванках різних кольорів і орнаментів. Сукні і вишиванки, маленькі і великі, жіночі та чоловічі… Від різнобарв’я українського орнаменту просто очі розбігаються! А завершили святкування, за традицією, святковим концертом, спільним виконанням гімну та салютом.

Від святкування дня народження країни плавно перейшли до дня народження рідного міста. До цієї дати місто отримало меморіальний сквер, побільшало почесних громадян та заслужених діячів. Звання й відзнаки, за 11 років, відколи існує рейтинг “Гордість міста”, вперше отримували у міському будинку культури. Щоправда, для нагородження запросили лише переможців, адже розміри виставкової зали не дозволили запросити більше людей. І ті з журналістів, які прийшли на початок, змушені були юрбитися біля входу.

Колишній парк автомобілістів став меморіальним сквером, названим на честь покійного міського голови Рівного Віктора Чайки. Цього дня було відкрито камінь, привезений соратниками Віктора Чайки, а за кошти з міського бюджету була виготовлена до нього табличка.

Живопис Анатолія Мартиненка прикрасив нову виставкову залу в Міському будинку культури, його роботи мали змогу побачити всі бажаючі.

На центральній вулиці Рівного відбулася демонстрація. Як у добрі радянські часи, центром міста пройшлися не лише рівненські колективи, спортсмени, військові, освітяни, лікарі, працівники комунальних підприємств… Відвідали Рівне цього дня делегації із Польщі, Словаччини та Росії, і їхні представники були вражені масштабами святкування.

Окрім того, на рівнян цього дня чекали різноманітні виставки, спортивні змагання з різних видів спорту, святкові концерти в різних куточках міста. А завершувалося свято концертом до Дня міста за участю гуртів “ТНМК” та “Ot Vinta”. І, врешті­решт, жирну крапку у святкуванні поставили прекрасним феєрверком. Не обманув рівнян Володимир Хомко, пообіцявши гарний салют на День міста. І справді, було на що подивитися.

29.08.2013Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2013p. 
На головну сторінку