Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №246 від 29.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вартові вашої безпеки

Черговий наряд загону »Варта» заступає на чергування

Розлючений пенсіонер намагався ошпарити посадовця

Працівники ВДСО вкотре попередили скоєння злочину

Загін цивільної охорони “Варта” ВДСО при УМВС у Рівненській області, про діяльність якого розповідає заступник начальника ВДСО, підполковник міліції Олександр ТОКАР, був створений у 2000 році, коли об’єдналися підрозділи воєнізованої та сторожової охорони. Сьогодні бійці “Варти” охороняють стаціонарні об’єкти власності, стежать за дотриманням громадського порядку під час масових заходів і спортивних змагань, не допускають скоєння крадіжок у людних місцях. Під час виборів “Варта” забезпечувала порядок на мітингах та інших агітаційних заходах різних політичних партій.

Навіть сама присутність цих міцних, упевнених у власних силах чоловіків у формі, здатна втримати надміру збудженого алкоголем клієнта ресторану або роздратованого вболівальника від проявів агресії. Якщо хуліганів не вдається заспокоїти простим умовлянням, доводиться застосовувати спецзасоби: гумовий кийок, “газову” зброю, наручники. Для особливо невгамовних громадян завжди знайдеться декілька знешкоджуючих прийомів, якими блискуче володіють охоронці загону “Варта”.

Втім, міцна статура і гарна фізична підготовка - це не єдине, що потрібно юнакові, щоб влитися у лави бійців загону. Кожен претендент проходить суворий кадрово-психологічний відбір. Тести складені таким чином, що дозволяють виявити не тільки психофізіологічні параметри особистості, але й визначити загальноосвітній рівень знань, комунікативні здібності людини і навіть схильність до брехні. Для майбутнього охоронця дуже важливо вміти спілкуватися, мати здатність моментально реагувати на загострення ситуації, оцінювати поведінку незнайомих людей і виявляти у натовпі тих, хто намагається спровокувати правопорушення.

Підтримувати ж гарну фізичну форму допомагає бійцям тренування у спортивно-тренажерному залі ВДСО. Особливо підготовлені працівники беруть участь у спортивних змаганнях серед колективів “Динамо”. Адже чи не кожного дня черговим нарядам загону “Ватра” стає у нагоді вміння захистити себе і тих людей, яких вони охороняють.

Сьогодні в Рівному діють 4 команди охорони, штатна чисельність яких складає 170 охоронців. Режим роботи за графіком чергування - від 4 до 24 годин на добу, відповідно до побажань замовника, з яким укладено договір про охоронні послуги. Керівництво ВДСО дбає про соціальний захист працівників загону, сплачуючи всі передбачені законом внески у фонди соцстраху та Пенсійний фонд.

- Олександре Васильовичу, в Рівному є багато приватних охоронних фірм, які намагаються конкурувати із ВДСО. Чи існує відмінність у якості послуг, які надають державні і недержавні охоронні структури?

- Звичайно, багаторічний досвід державної служби охорони та чітке підпорядкування структурних підрозділів відділу свідчать на користь ВДСО. На відміну від приватної чи відомчої охорони, працівники державної служби забезпечені новітніми засобами зв’язку. Наші бійці вирізняються серед охоронців інших систем високою дисципліною. Виконання охоронцями загону “Ватра” функціональних обов’язків ретельно контролюють керівники структурних підрозділів.

Вирушаючи на об’єкт, наш працівник знає, що перебуває на чергуванні не один. Пости охорони на всіх 54 об’єктах, де несуть службу бійці загону “Варта”, обладнані засобами тривожної сигналізації. За сигналом, що поступив на пульт централізованого спостереження, на місце порушення правопорядку у лічені хвилини прибуває черговий екіпаж міліції зі службовим собакою і надає допомогу при затриманні правопорушника.

- На яких об’єктах несуть службу охоронники загону “Варта”?

- Наші працівники охороняють торговельні центри та розважальні заклади: супермаркети, ресторани, нічні магазини. Серед наших постійних клієнтів є такі відомі заклади, як кафе “Тропік”, “Смак”, “Обрій”, “Торнадо”, Рівненський хлібозавод № 3, ВАТ “РЗВА” та інші. Не так давно бійцями загону “Варта” був затриманий молодик, який так “навідпочивався” у диско-барі “Октант”, що втратив координацію рухів. Якби не оперативне втручання бійців, сталося б непоправне. Порушника доправили до чергової частини міліції.

Основне завдання нашої служби - попередити злочин, не допустити, щоб було пошкоджене майно або постраждала людина. Особливо під час відпусток, коли оселі та дачі рівнян лишаються без нагляду. Працівники ДСО забезпечують контрольно-перепускний режим та дотримання громадського порядку на об’єкті, що перебуває під охороною, або здійснюють контроль за несенням служби відомчою охороною.

- Чи бувають курйозні випадки під час служби?

- Звичайно. Працівникам охоронної служби особливо часто доводиться виступати у ролі миротворців між працівниками та відвідувачами пенсійного фонду. Був випадок, коли розлючений дідок схопив електричний чайник і намагався облити окропом жінку-службовця. У таких ситуаціях від охоронців ми вимагаємо особливої тактовності і витримки, адже роздратовану літню людину потрібно заспокоїти, не застосовуючи фізичної сили.

Замовити послуги загону цивільної охорони “Варта” можна, зателефонувавши за номерами: 63-66-53, 23-03-08, або звернувшись до ВДСО УМВС в Рівненській області за адресою: м. Рівне, вул. С.Бандери, 58, тел. гарячої лінії ДДСО МВСУ: 8-800-50-222-00.

29.06.2006



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2006p. 
На головну сторінку