Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №618 від 29.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Варто знати

Домогосподарці на замітку

Домогосподарці на замітку

• Якщо духовка перегрілася, а її треба охолодити, поставте в неї посуд із холодною водою.

• Якщо на кухні неприємно пахне, налийте в сковороду небагато столового оцту і потримайте сковороду на слабкому вогні, поки оцет не випарується.

• Неприємний запах на кухні зникне, якщо спалити суху апельсинову або лимонну кірку.

• Навіть абсолютно чисту м’ясорубку, перш ніж користуватися нею, потрібно обдати кип'ятком.

• Мучні вироби, крупи, а також сушені плоди і овочі при поганому зберіганні пошкоджують жучки­шкідники. Зовнішня ознака їх появи: утворюються грудки крупи, павутинові гірлянди. Простий спосіб знищення жучків­шкідників ­ просіювання муки, манки, сортування зерен і круп із вибором личинок. Сильно заражені продукти краще викинути. Всі місця, де ви зберігаєте продукти, гарненько протріть розчином оцту. Продукти перекладіть в жестяні, фаянсові або скляні, щільно закриті банки, на дно яких покладіть 2­3 часточки очищеного часнику.

• Терка знову стане гост­рою, якщо протерти її наж­дачним папером.

• Якщо ви збираєтеся використовувати лід для напоїв і коктейлів, у кожне відділення лотку для льоду покладіть ягідку вишні (з компоту або варення) або будь­яку іншу ягоду. Залийте фруктовою водою і поставте в морозилку. Такі кубики виглядають дуже ефектно.

• Якщо в термосі з’явився "сторонній" запах ­ не біда: покладіть у нього пару ложок рису, залийте водою і кілька разів гарненько струсіть. Потім прополощіть гарячою водою.

• Механізм звичайного міксера розрахований не більше ніж на 10­20 хвилин безперервної роботи, після чого йому потрібний відпочинок такої ж тривалості.

• М’ясо слід відбивати на дошці, заздалегідь змоченій водою, а, щоб не було бризків, м’ясо слід покласти у полі­етиленову плівку.

• Дерев’яна білизняна прищіпка, наклеєна на внутрішню сторону дверцят кухонної шафи, послужить зручною прихваткою для пакетів, серветок та інших дрібниць.

• У відкритій каструлі під час приготування втрачається до 20 відсотків вітамінів, а в закритій ­ не більше 5 відсотків.

• Щоб одержати з лимона більше соку, перед тим, як вичавити, покладіть його на 5 хвилин в гарячу воду.

• Свіжі овочі, наприклад, помідори або огірки не варто тримати в металевому посуді. Щоб у них залишилися всі вітаміни, пристосуйте для зберігання емальовані або пластмасові ємкості.

29.08.2013



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2013p. 
На головну сторінку