Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №619 від 05.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція

Здобудеш освіту - побачиш більше світу!

Здобудеш освіту - побачиш більше світу!

День 1 вересня з давніх­давен ­ не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів ­ це справжнє свято ­ День знань. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх нав­чальних закладах країни. Цього року свято першого дзвоника та перший нав­чальний день 1 вересня припали на неділю.

Напередодні нового нав­чального року освітяни Рівненщини провели обласну конференцію, на якій зібралося півтисячі педагогічних працівників. На заході були підведені підсумки минулого навчального року та перспективи освітньої галузі на поточний навчальний рік. Також велася мова і про можливість створення єдиного в області центру позашкільної освіти. Так, освітяни дійшли виснов­ку, що щороку витрати на освіту лише множаться. А роботи вистачає ­ це і капітальні та поточні ремонти, будівництво котелень та прид­бання шкільного інвентарю, заробітна плата працівникам та багато­багато іншого. До того ж освітня галузь є найбільшою галуззю, що фінансується з обласного бюд­жету Рівненської області. Та, незважаючи на це, у 2013­му році в області збудували дві нові школи та ще дві добудували. Відкривали цього року і дитячі садочки та нові групи. Проте існуюча мережа дошкільних закладів все одно потребує розширення. Адже на 126 дітей в області є лише 100 місць.

Так, однією зі шкільних новобудов, в якій 1 вересня відбулося урочисте відкриття ­ стала в Костопільському районі Корчинська загальноосвітня школа І ступеня, філія Звіздівської загальноосвітньої школи І­ІІІ ступенів. А в Березнівському районі, з нагоди Дня знань, відбулося урочисте вручення нових шкільних автобусів (придбаних за кошти Державного бюджету) Кам’янській ЗОШ І­ІІІ ступенів та Соснівському НВК “Гімназія ­ ЗОШ І ступеня”. Також 1 вересня в м. Березне відбулася чудова подія ­ відкриття нав­чального приміщення комунального закладу “Районний Будинок дитячої та юнацької творчості” Березнівської районної ради. Ця споруда, що перебувала на реконструкції з 2007 року, обійшлася районному бюджету в 3319 грн., стала не лише окрасою міста, а й центром виховання розвитку дітей району.

День знань завжди проходить особливо урочисто і хвилююче, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень. Цього дня проходять святкові лінійки та концерти, присвячені початку нового навчального року. Учні вітають своїх вчителів квітами та добрими словами вдячності за нелегку вчительську працю. Вчителі ж, у свою чергу, бажають своїм підопічним успіхів в отриманні нових знань і завзятості в навчанні. Кожний навчальний заклад області докладає максимум зусиль, щоб свято залишило приємні і незабутні враження в присутніх на святі учнів, педагогів, батьків. Такі заходи проходять по всій області, і немає сенсу розповідати про кожний район чи місто окремо. Як завжди, традиційно в урочистостях беруть участь представники обласної влади, а також районних та міських, працівники відділів освіти, батьківська громадськість. Усі вітають школярів та вчителів із початком нового навчального року, а особливі побажання звучать для першокласників, які вперше переступають шкільний поріг і розпочинають яскраву подорож країною знань. Не оминають увагою і випускників, яким вже незабаром доведеться обирати свій тернистий життєвий шлях.

З Днем знань, Рівненщино! Нехай цьогорічний першовересень буде для всіх радісним початком нового навчального року і несе доб­рий настрій у кожну школу, кожну родину!

05.09.2013Олекса ГОСТРОЗІР Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2013p. 
На головну сторінку