Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №619 від 05.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Продукти для краси

Продукти для краси

Кожна модна жінка прос­то зобов'язана зберігати на полиці стратегічний запас продуктів ­ не для їжі, а для того, щоб підтримувати свою красу на належному рівні. Серед цих продуктів ми можемо виділити оливкову олію, мед і пророщені зерна пшениці або паростки сої.

Оливкова олія

Вона входить до складу багатьох масок для шкіри і волосся. Можна і окремо нанести її на волосся, як живильну маску. Містить велику кількість корисних речовин.

Мед

Мед входить до складу багатьох масок для шкіри, волосся і навіть губ. Окрім того, він зменшує біль від опіків, порізів і легко загоює порізи (невеликі) і сонячні опіки. Мед рекомендується для дієтичного харчування. Незважаючи на пристойну калорійність (до 350 ккал на 100 г), містить мікроелементи, що перешкод­жають утворенню жирових відкладень, а ще залізо, кальцій, калій, кобальт, мідь, фосфор.

Пророщені зерна пшениці або паростки сої

Вони дуже корисні як для прийому всередину, так і для масок. Вони зміцнюють сили, перешкоджають старінню.

Вівсянка, сер!

Вівсяна каша ­ найсмачніший, швидкий і корисний сніданок. Деяку прісність цієї каші скрасить 1 ч. ложка меду або нарізані фрукти та горіхи. Але не додавайте до вівсянки цукор. Вівсянка входить до складу безлічі масок, скрабів для обличчя і тіла.

Жирні вершки і молоко

Вони входять до складу багатьох масок для шкіри. Вершки і молоко здатні загоювати сонячні опіки.

Мигдаль

Універсальний і практично безвідходний продукт. Судіть самі: крім того, що мигдальні горішки і самі досить смачні, з них можна отримати чудове і незамінне у спеку мигдальне молоко. Мигдальне молоко ­ один з найдавніших прохолодних напоїв. Ще з XVI століття ним тамували спрагу в Італії і навіть у далекому Китаї. Єдиний його недолік в тому, що воно дуже калорійне. А залишки від горіха ­ ті самі мигдалеві висівки, які так високо цінувалися красунями при королівських дворах Європи. Ними вмивалися, щоб надати сліпучу білизну і свіжість шкірі.

Візьміть 0,5 кг необсмаженого мигдалю, подрібніть до порошкоподібного стану. Потім залийте його 1 л води, за бажанням додайте цукор (до 400 г) і настоюйте не менше 2­ох днів у холодильнику. Потім пропустіть через сито, і залишки, ті самі мигдалеві висівки, використовуйте за призначенням. Рідину ж зберігайте в холодильнику. При подачі до столу додайте лід.

Аптечна ромашка

Її квітки входять до складу багатьох масок, лосьйонів і кремів для обличчя, волосся і навіть живота. Як і мед, вони мають лікувальні властивості при застуді. Сухі квіти можна придбати в аптеці, а можна зібрати і висушити їх самос­тійно.

Ромашковий крем для обличчя та рук. 1 ст. л. сухої ромашки залийте 0,5 склянками окропу і настоюйте 1 годину. У настій додайте 4 ч. л. меду і 10 мл гліцерину. Потім в окремому посуді розтопіть на водяній бані 100 г свіжого вершкового маргарину і додайте 4 яєчні жовтки. Все це слід розтерти до отримання в’язкої однорідної маси. Помішуючи, поступово вливайте в цю масу настій ромашки. Одержаний крем потрібно зберігати в холодильнику, але не в морозильнику.

05.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2013p. 
На головну сторінку