Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Захоплення

День відкритих дверей підліткового клубу “Лілея”

День відкритих дверей підліткового клубу “Лілея”

У підлітковому клубі Лілея 10 вересня відбулася презентація діяльності фотогуртка, гуртків англійської мови, декору та дизайну. Під час “дня відкритих дверей” діти та батьки мали змогу побачити роботу гуртків естетичного виховання та обрати свій напрямок.

Головною подією свята була презентація фотографічних доробків рівненського фотомитця, колишнього голови рівненської національної спілки фотохудожників Федора Дармокрика, який нині мешкає в США. Досвідчений фотохудожник показав дітям колекцію фото, зроблених в США та на Україні, та розповів про секрети фотосправи.

­ На початку 90­х в Рівному зародився аматорський фотографічний рух, який згодом перетворив наше місто на справжню Мекку української фотографії. Але в ті часи процес фотографування був технічно набагато складнішим, аніж зараз. Проявка плівки, друк фотографій, глянцювання фото, ретуш знімків ­ усе це робилося вручну. Зараз комп’ютерна обробка дає багато можливостей, але не треба забувати, що гарна фотографія ­ це та, яка не потребує обробки. Для того, щоб фото виходили яскравими, треба щиро захопитися подіями, які відображаєш, по­справжньому закохатися у сюжет.

Керівник фотогуртка Олексій ПОТЯНОК розповів.

­ Веду фотогурток 5 років, протягом цього часу мої вихованці були лауреатами та переможцями багатьох місцевих, всеукраїнських та міжнародних фотоконкурсів. У минулому навчальному році вихованці фотогуртка підліткового клубу "Лілея" брали участь у виставці Французького альянсу “Планета жінок”. Вихованець фотогуртка ­ Антон Потянок ­ став переможцем відбіркового туру фотовиставки фундації “Альянс франсез”, два його фото потрапили до фотовиставки в місті Париж. А влітку цього року він отримав диплом у Кубку Рівного з фотомистецтва. У травні 2013 року перше місце в розділі “Портрет” у молодіжному фотоконкурсі “Світ емоцій” здобув вихованець фотогуртка Олександр Кондратюк. А колишня вихованка фотогуртка “Лілея” Вікторія Янушевич в цьому ж конкурсі здобула три перших місця в номінаціях портрет, репортаж та чорно­біле фото. Досягати таких результатів у роботі з дітьми мені допомагає власний досвід участі у конкурсних фотовиставках. Та найголов­ніше для дітей, які займаються фотосправою, ­ вивчити основні закони фотографічної композиції, вивчити технічні можливості фотоапарату. Нині фотоапарат є майже в кожного, але не кожний здатний передати через фото красу пейзажу або психологію портрету. Фотографія ­ це сучасний вид мистецтва, в якому молодь може виражати та відображати власні емоції, особливості молодіжного середовища. Щоб робити гарні фото, треба вчитися. Чим ми і займаємося та запрошуємо всіх бажаючих дітей віком від 12 до 18 років до навчання у фотогуртку, яке, завдяки підтримці міської влади, є безкоштовним. Головне, що у нас на заняттях діти можуть знайти собі однодумців у фотосправі, а це дуже важливо. Я, як фотограф, формувався в клубному середовищі. Щось радили колеги, щось спільно обговорювали. Фотографія ­ це справа, яка об’єднує людей, допомагає їм у спілкуванні, адже фото для того й робиться, щоб демонструвати його іншим.

12.09.2013Олег САЛЬСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку