Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Озброєний і небезпечний

Таємниця чорного сейфа

До психічно хворого пенсіонера, який у помешканні незаконного зберігав боєприпаси, застосували примусові заходи медичного характеру. Підставою для цього стала, м’яко кажучи, дивна поведінка літнього чоловіка. Петро націлив у рідну доньку мисливську рушницю “Вінчестер” та погрожував убити…

Цього року Петру минув 77­ий рік. Два роки тому до нього переїхала молодша донька Катерина, щоб доглядати за немічним батьком, який останнім часом зовсім мало пересувався, рідко виходив на вулицю, хворіючи на тяжку форму цукрового діабету. Торік у вересні жінка знайшла непритомного старенького у під’їзді будинку багатоповерхівки, в якій вони мешкають. Однак уже за кілька днів відбулася інша безпрецедентна подія.

Катерина гостювала в старшої сестри, яка також проживає в Рівному. Повернувшись близько 21­ї години додому, відімкнула ключем двері, однак увійти не змогла, тому що батько підпер їх зсередини табуретом. А коли жінка просунула в щілину голову, то побачила дуло рушниці, спрямоване на неї, та почула погрози розправи. Звичайно, що Катерині довелося викликати правоохоронців. Спец­призначенцям через кілька годин все ж таки вдалося обеззброїти небезпечного чоловіка. Після чого Петра забрала карета швидкої допомоги.

В квартирі було проведено огляд. У кімнаті Петра стояв чорний сейф, в якому працівники міліції виявили два мисливські ножі та близько п’ятиста бойових патронів різного калібру, в тому числі й до мисливської рушниці “Вінчестер” та автомата Калашникова, які чоловік зберігав незаконно.

Уже наступного дня рівнянина (у зв’язку з психічним захворюванням) взяли на облік у Центрі психічного здоров’я населення

м. Рівне та призначили йому лікування. В ході досудового слідства була призначена амбулаторна судово­психіатрична експертиза, під час якої з’ясувалося, що і на момент скоєння злочину літній чоловік страждав і нині потерпає від недоумства внаслідок органічного ураження головного мозку діабетичного, атеросклеротичного ґенезу з параноїчними включеннями, внаслідок чого був позбавлений здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними. Оскільки Петра у зв’язку з хворобою неможливо притягти до кримінальної відповідальності, Рівненський міський суд виніс постанову про застосування до пенсіонера примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги.

12.09.2013Державний обвинувач Ілля КЛІМАШЕВИЧ, прокурор прокуратури м. Рівне



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку