Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Катюзі по заслузі

Зловмисник уночі вдерся до помешкання 73­річної пенсіонерки, побив її, та, погрожуючи, забрав у неї вісім тисяч гривень. Уже нас­тупного дня працівники міліції встановили особу підозрюваного.

Надія Степанівна живе у селі Світанок, що на Кореччині. Після смерті чоловіка 73­річна пенсіонерка проживає одна, оскільки дітей у неї немає. У суботу ввечері жінка, як і завжди, замкнула двері на клямку та лягла спати. Серед ночі старенька прокинулася від шуму у кімнаті.

­ Я подумала, що це миша, і взяла ліхтарик, який лежав на тумбі біля ліжка. Коли посвітила ­ побачила постать чоловіка над собою, ­ згадує пенсіонерка. ­ Він почав мене душити, а потім побив. Я просила його, щоб відпустив, але він повторював: “Давай гроші”. Тоді повела його на кухню, де зберігала всі свої заощадження, та віддала вісім тисяч гривень, які збирала кілька років.

Коли зловмисник пішов, пенсіонерка одразу зателефонувала до родичів, які мешкають у цьому ж селі. Вони викликали медиків і правоохоронців. Міліціонери встановили, що кривдник проник до будинку, вирвавши ненадійний засув.

­ За частиною 3 статті 186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, або що завдав знач­ної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, ­ зазначив начальник УМВС України в Рівненській області генерал­майор міліції Василь Лазутко. ­ Уже нас­тупного дня ми встановили причетність до скоєння злочину 24­річного жителя Гощанського району. Зараз він затриманий згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Корецького райвідділу міліції.

Зловмисник три місяці, назад звільнився з колонії. Адже чоловіка у 2010 році засудили до трьох років позбавлення волі за крадіжку з кафе. Проте, незважаючи на докази, які доводять його причетність, своєї вини чоловік не визнає.

Надія Степанівна зараз знаходиться у травматологічному відділенні Корецької центральної районної лікарні. Медики кажуть, що її життю нічого не загрожує і уже за кілька днів вона може продовжити лікування вдома. Пенсіонерка з жахом згадує події тієї ночі та дякує міліціонерам за затримання зловмисника.

12.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку