Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Капуста брюссельська

Капуста брюссельська

Брюссельська капуста ­ це типова овочева культура, яка відноситься до виду, як листова рослина. Вона не схожа ні на один інший вид капусти. Це дворічна рослина, і вже в перший рік має широке циліндричне стебло. На цих стеблах починають виростати довгі листи темно­зеленого або сіро­зеленого відтінку.

Брюссельська капуста відноситься до відповідних рослин, які містять в собі достатню кількість корисних речовин для кожної людини. Її невеликі корінці складаються з клітковини, крохмалю, цукру і білка. Але цінною капуста вважається через універсальний та комплексний набір вітамінів, у ній можуть міститися вітаміни, каротин і, звичайно ж, вітамін С. Вміст вітаміну С в цьому виді капусти набагато вищий ніж в інших видах овочів.

У капусті достатній склад мінеральних солей, вона включає в себе кальцій, магній, залізо, йод та інші корисні речовини. Через вміст складного складу, даний овоч вважається одним із найнеобхідніших продуктів харчування і стоїть в одному ряду з іншими корисними лікарськими рослинами. Також позитивним фактом є те, що в 100 грамах даного продукту міститься всього 40 Ккал. Люди із зайвою вагою можуть спробувати капусту і намагатися вживати її в різних стравах.

Користь брюссельської капусти ­ в чому полягає?

Вміст вітаміну С в овочі в кілька разів вищий ніж в інших видах овочів. Інших вітамінів також в 3 рази більше ніж в інших капустах. Рибофлавін знаходиться приблизно на рівні молока та інших молочних продуктів. Сирого білка ­ в 5 разів більше ніж у білокачанній.

Даний овоч відноситься до дієтичних продуктів. Також вона корисна людям зрілого віку і маленьким дітям. Лікарі рекомендують використати рослину, як дієтичний продукт, тим, хто страждає на захворювання серцево­судинної системи.

Користь брюссельської капусти так само полягає в соку, який допомагає виробити відновлення діяльності підшлункової залози і вважається цінним продуктом для хворих людей. Брюссельська капуста допомагає впоратися з цукровим діабетом. Також вона надає стимулюючу, протизапальну, зміцнювальну, протиракову, антиінфекційну дію. Окрім того, може впливати на людський організм як проносний засіб. Великий вміст мінеральних солей роб­лять сік капусти одним із найбільш значущих компонентів у раціоні гіпертоніків і людей, які страждають аритмією. За допомогою цілющих якостей даний сік додається в меню онкологічним хворим.

Висновок: дивовижна можливість капусти стимулювати загоєння ран застосовується у відновний період після хірургічних втручань. Якраз це виконує місію зміцнення людського організму. У підсумку підвищується імунітет, відновлюється здоров’я, і піднімається позитивний настрій.

12.09.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку