Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Микола КУЧЕРУК: “Ради повинні працювати прозоро”

Микола КУЧЕРУК: “Ради повинні працювати прозоро”

Напередодні третього пленарного засідання 28­ої сесії Рівненської міської ради, яке відбудеться в четвер 26 вересня, кореспондент “Рівне Ракурса” зустрівся з народним депутатом і одночасно в.о. голови Рівненської обласної партійної організації “Батьківщина” Миколою Кучеруком і вирішив розпитати про подальші дії депутатів:

­ Чи приймало міське бюро “Батьківщини” рішення стосовно питань виділення землі під садівництво, а також щодо відкритого голосування в міській раді?

­ Я особисто ініціював розгляд на засіданні міського бюро питання щодо поіменного відкритого голосування в міській раді. Скажу відверто, не всі члени бюро його підтримали, але на сьогодні рішення є. Фракція “Батьківщина” повинна проголосувати за відкрите поіменне голосування з господарських, комунальних, соціальних, земельних та інших питань. У закритому режимі можна голосувати тільки з персональних питань стосовно висловлення недовіри тій чи іншій особі. Я впевнений, що на наступній сесії фракція озвучить цю позицію і проголосує за відкрите поіменне голосування.

­ А якщо не всі депутати з вашої фракції підтримають це рішення?

­ Моя позиція, як керівника обласної організації “Батьківщини”, чітка ­ не виконуєш, як депутат від партії, її вимог ­ ідеш з неї. Треба ж розуміти ­ нам немає чого ховатися за закритим голосуванням. Громада Рівного повинна знати позицію кожного депутата від “Батьківщини” з того чи іншого питання.

­ А яка позиція партії стосовно питання про списки претендентів на земельні ділянки під садівництво?

­ Є рішення обласного бюро щодо цього питання. Якщо механізм виділення земельних ділянок під садівництво незрозумілий, непрозорий і недоступний для всієї громади Рівного, то в такому випадку питання не повинно розглядатися на сесії. Його треба знімати.

­ У такому випадку, наскільки я зрозумів, депутати від “Батьківщини” повинні ініціювати зняття з розгляду цього питання.

­ Ви все зрозуміли абсолютно правильно. А якщо хтось із наших міських депутатів не виконає рішення обласного бюро, то я, як в.о. голови Рівненської обласної партійної організації, вимушений буду виносити на розгляд обласного бюро, а за необхідності ­ і на президію політради партії “Батьківщина”, питання про виключення таких депутатів з партійних рядів. Адже депутат повинен працювати для своїх виборців ­ відкрито, прозоро і чесно в усьому. Це і є головною партійною вимогою. Не вмієш чи не бажаєш так працювати ­ нам з тобою не по дорозі, клади депутатський мандат і виходь з партії. Соромити партію “Батьківщина” і Юлію Володимирівну ­ не дозволю!

26.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку