Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №623 від 03.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підтримали ініціативу

Рівненські УДАРівці не допустили закриття сільської школи

У селі Острів Радивилівського району, що на Рівненщині, активісти партії УДАР підтримали ініціативу мешканців села проти закриття їхньої школи. Під час зборів села представники влади намагалися переконати мешканців села Острів, що закриття школи є необхідним. Односельчани разом із УДАРівцями не піддалися їхнім переконанням та залишилися принциповими ­ школі в селі Острів бути!

Представники місцевої влади стверджували, що необхідність закриття школи виникла через так звану програму оптимізації середньої освіти в сільській місцевості та потребу економії бюджетних коштів. Разом із цим вони переконували, що готові надати спеціальний транспорт, щоб доставляти дітей мешканців с. Острів до школи в сусідньому селі Пляшева.

Однак мешканці села не вірять обіцянками представників районної адміністрації. А тому погоджуватися на закриття школи вони не збираються. Такої ж думки і представники УДАРу, які виступили на захист інтересів мешканців Острова. За словами партійців, для того, щоб зменшити витрати з бюджету, влада повинна розпочати з себе.

­ Якщо представники адміністрації намагаються зекономити, то вони в першу чергу мали б зменшити видатки на утримання апарату адміністрації. Натомість представники адміністрації відмовляються “урізати” власний комфорт і намагаються компенсувати проблеми бюджету за рахунок простих українців, ­ наголошують в УДАРі.

Після тривалих перепалок представники влади повернулися до своїх кабінетів ні з чим, а мешканці села Острів зберегли єдину в селі середню школу. В УДАРі запевняють, що будуть і надалі боротися за збереження середньої освіти в селах.

03.10.2013Прес­служба



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2013p. 
На головну сторінку