Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №623 від 03.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Туристи поповнили місцеві бюджети

З початку року до місцевих бюд­жетів області надійшло 70 тисяч гривень туристичного збору. Майже 50 відсотків з цієї суми (понад 30 тис.грн.) отримав бюджет міста Рівного, на другому місці ­ Рівненський район (20,6 тис.грн.). Цей збір сплачують гості Рівненщини під час поселення у готелях, приватних садибах тощо. Відпочивальники сплачують 1 відсоток від вартості проживання.

Від продажу автомобілів сплачено майже 1 млн. грн.

Цього року рівняни задекларували 123,7 млн. грн. доходів, отриманих від продажу автомобілів. Ними сплачено майже 1 млн. грн. податку на доходи, що в три з половиною рази більше ніж в минулому році.

У разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається, виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі­продажу, але не нижче ніж середньоринкова вартість відповідного транспортного засобу або не нижче ніж його оціночна вартість, визначена згідно із законом (за вибором платника податку). Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна регламентований ст.173 Податкового кодексу України.

Майже на 3 млн. гривень ввезено гуманітарної допомоги

Протягом поточного року Рівненською митницею Міндоходів проведено митне оформлення 68 партій товарів гуманітарної допомоги на загальну суму майже 3 млн. гривень. На даний час під митним контролем знаходиться 39 партій товарів загальною вартістю майже 1,5 млн. гривень.

Основні товари, що ввозяться в якості гуманітарної допомоги, це одяг та взуття нові і, які були у вжитку; меблі, що були у вжитку; будівельні матеріали; продукти харчування; вироби медичного призначення; засоби особистої гігієни та санітарно­гігієнічні засоби; інші товари широкого вжитку.

Також, як гуманітарна допомога, ввозилися автомобілі на адресу департаменту соціального захисту населення Рівненської обласної державної адміністрації, які надходять для адресного забезпечення автомобілями пільгових категорій громадян (всього оформлено 19 автомобілів).

Ключ електронного цифрового підпису - економія часу

Для цього платникам податків слід звернутись у Відділ реєстрації ключів при ГУ Міндоходів у Рівненській області Управління (Центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів за адресою: м. Рівне, вул. Відінська, 8, кабінет № 203, тел. 692­627 та отримати ключі електрон­ного цифрового підпису.

На сьогодні власниками безкош­товних посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису вже є близько 19 тисяч суб’єктів господарювання та громадян. Традиційно, найчисельнішими клієнтами відділу реєстрації користувачів є фізичні особи­підприємці, які цього року отримали понад 11 тисяч електронних підписів, тобто 75% від загальної кількості.

03.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2013p. 
На головну сторінку