Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №624 від 10.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

В обласному центрі зменшилась кількість тяжких злочинів

За даними рівненських правоохоронців, в обласному центрі з початку 2013 року зареєстроване одне вбивство. Торік їх, як каже начальник міського відділу УМВС України в Рівненській області Руслан Мельник, було зареєстровано 4. На 33 відсотки зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень. Торік їх було 9, 2 з них ­ зі смертельними наслідками. На 75 відсот­ків зменшилася кількість зґвалтувань. Спостерігається й зменшення рівня злочинності серед неповнолітніх.

Щодо проблемних питань, то на першому місці стоять квартирні крадіжки. Протягом дев’яти місяців зареєстровано 67 кримінальних правопорушень такого типу. Розкрито з них ­ 29. На другому місці ­ пограбування. Найчастіше скоюються вони у вечірній час. Жертвами, як правило, стають люди напідпитку.

Активізувалися й шахраї. За дев’ять місяців правоохоронці зареєстрували 310 таких правопорушень. Мається на увазі отримання кредитних коштів у банківських установах та заволодіння коштами громадян різними кредитними спілками. Окрім того, почастішали випадки, коли невідомі особи телефонують своїм жертвам і кажуть, що їхні родичі потрапили в ДТП чи в міліцію і їм терміново потрібна допомога, тому певну суму коштів необхідно перерахувати на такі­то банківські рахунки. У Рівному протягом серпня­вересня зареєстровано 11 таких фактів.

У Рівному планують обмежити продаж спиртного

у вечірній час

Схоже, що Рівне приєднається до тих обласних центрів, де ввечері заборонили продаж міцних алкогольних напоїв. Мова про це велася на останньому засіданні Рівненського міськвиконкому.

Водночас, правоохоронці побоюються, що тотальне запровадження заборони на горілку після 22­ї години дасть поштовх активізації самогоноваріння та бізнесу, пов’язаного з перепродажем спиртного. Як би там не було, а експеримент з обмеженням продажу міцних напоїв, принаймні на шість місяців, запровадити в обласному центрі все­таки планують. А перед цим чиновники обіцяють вивчити пропозиції громадськості.

Горілку ж у цей час, після 22­ї години, можна буде придбати лише в супермаркетах, які розташовані за містом.

Ярослав ТАРАСЕНКО

Миколу Кучерука відзначили Почесною грамотою

8 жовтня Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вручив народному депутату України, в.о. голови Рівненської обласної організації ВО “Батьківщини” Миколі Кучеруку Почесну грамоту Верховної Ради та нагрудний знак. У розпорядженні про нагородження, зокрема, зазначено, що Миколу Герасимовича нагороджено за вагомий особистий внесок у справу державотворення, активну законо­творчу діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм.

Колектив Рівненської обласної організації ВО “Батьківщина” вітає Миколу Кучерука з цією відзнакою та бажає йому й надалі наполегливо працювати на благо своїх виборців та всієї Батьківщини.

10.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2013p. 
На головну сторінку