Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №624 від 10.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Як грабіжник ледь не став на заваді сімейному щастю…

Майбутнє подружжя Ілона та Владислав той липневий вечір провели в гостях у знайомого, який святкував день народження. Рівняни засиділися там допізна, а коли вирушили додому, була вже глибока ніч. На вулиці молодих людей очікувала неприємність: незнайомець вирвав з рук жінки сумочку. Розпачу Ілони не було меж, адже на розвиток бізнесу вона позичила в іменинника дев’ять тисяч гривень.

26­річна жителька обласного центру працює на центральному речовому ринку продавцем. Жінка саме позичила в давнього товариша 9 тисяч гривень на закупівлю товару. В особистому житті Ілони ось­ось мали відбутися кардинальні зміни, вже було призначено дату одруження, тому передсвяткових клопотів вистачало. Майбутнє подружжя все ж таки відшукало час, щоб привітати спільного знайомого з днем народження, який проживає в одному з будинків на вулиці Відінській. Глухої ночі Ілона з Владиславом вийшли з гостин. Владислав відійшов від супутниці на кілька хвилин і вже за мить почув її крик. Незнайомець вирвав з рук жінки сумочку.

Як розповів державний обвинувач, прокурор прокуратури м. Рівне Ілля КЛІМАШЕВИЧ:

­ У ході досудового розслідування стало відомо, що в ту ніч 27­річний мешканець Рівненського району Олег перебував напідпитку. Чоловік безробітний, розлучений, раніше ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності не притягувався. Діючи з корисливих мотивів, він вирішив пограбувати самотню жінку. Те, що в сумочці 10 тисяч гривень, він не знав. Та й витратити цю суму чоловік просто не встиг ­ його затримали правоохоронці. Уже невдовзі підозрюваний постав перед судом. Його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна ­ грабіж) та обрано йому міру покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Щоправда, відбуватиме його чоловік умовно. Також суд задовольнив цивільні позови, зобов’язавши засудженого сплатити близько 12 тисяч гривень. У цій сумі ­ витрати й на термінове виготовлення українських паспортів. Адже тієї злощасної ночі паспорти Ілони та Владислава були в сумці, а вже за тиждень мало відбутися їхнє весілля. Ось так грабіжник ледь не став на заваді сімейному щастю…

10.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2013p. 
На головну сторінку