Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №199 від 04.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Що новенького?

Про медицину Рівненщини, бурштинові картини і не тільки

Минулої п’ятниці в конференц-залі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.Поліщука відбулася медична колегія, на яку зібралися керівники всіх медичних закладів Рівненщини. Лікарі обговорювали результати своєї роботи за останні шість місяців.

Начальник управління охорони здоров’я в Рівненській області Мирослав СЕМАНІВ наголосив, що незабаром при названому управлінні буде впроваджена “гаряча” телефонна лінія (номер телефону ми оприлюднимо пізніше) для жителів Рівненщини, куди можна буде звернутися з питаннями та пропозиціями, пов’язаними з медициною. Адже, як показує практика, люди “штурмують” дзвінками обласну адміністрацію не тільки з приводу комунальних питань, але й щодо надання коштів на лікування, поліпшення медичного оснащення тощо.

А ще на колегії прозвучала сумна статистика - в нашій області збільшилася кількість хворих на туберкульоз (найбільше в Дубровицькому районі), онкологічні захворювання (найбільше в Дубенському, Зарічненському районах), людей з психічними розладами. Як результат, смертність продовжує домінувати над народжуваністю. А ще багато говорилося про необхідність впровадження сімейної медицини.

Насамкінець один настирливий лікар, який не представився, намагався словесно атакувати питаннями начальника обласного управління охорони здоров’я: “Скільки коштує бурштинова картина, яку подарували нещодавно медики Рівненщини міністру охорони здоров’я Миколі Поліщуку? За чиї кошти вона була куплена? Коли з’явиться головний лікар Рівненської обласної лікарні (як відомо, нині роботу потужної медичної установи координує виконуючий обов’язки головного лікаря Микола Барса)?”

Втім, не так-то й просто було вивести з рівноваги Мирослава Семаніва гострими запитаннями. Він дав зрозуміти, що перші питання є абсурдними, адже бурштинові картини, які є візитною карткою Рівненщини, завжди дарувалися поважним гостям. А щодо нового керівника обласної лікарні, то поки що воно лишається відкритим.

04.08.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2005p. 
На головну сторінку