Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №625 від 17.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Новоспечені лейтенанти НУВГП

13 жовтня в Національному Університеті водного господарства відбулося урочисте вручення військових звань молодших лейтенантів запасу курсантам військової кафедри. Чи актуальне навчання студентів на військових кафедрах, коли українська армія переходить на контрактну службу?

Про переваги навчання на військовій кафедрі розповів командир 3 відділення 321­го навчального взводу НУВГП курсант Олександр ЦІОС

­ Я навчаюся на кафедрі “Будівництва та архітектури”. Командиром відділення мене обрали, тому що був старостою групи та вже мав досвід організаторської роботи. Військове навчання відрізняється від студентських буднів, тут вимагається сувора дисципліна. Існує думка, що військова кафедра ­ це додаткове навантаження для студента й займає багато часу. Всупереч цьому скажу, що ті, хто долучився до військової підготовки, навпаки демонструють кращі результати в навчанні, адже вміють спланувати час.

В армії немає слів “не зміг”, “не хочу”, “запізнився”, тут потрібно виконувати поставлені завдання. Під час зборів більше дізнався про своїх одногрупників, якраз у важких армійських буднях можна побачити, чого вартує людина насправді.

Навчаюсь непогано. У планах хочу працювати в будівельній галузі. А якщо не вийде, то, можливо, піду на контрактну службу до лав збройних сил, тому й поступав на військову кафедру. У нинішні часи безробіття служба в збройних силах ­ не гірший варіант. До того ж є багато галузей, де на роботу беруть людей із військовим квитком чи офіцерським званням.

Загалом військова кафедра дала мені багато, а головне ­ дозволила випробувати себе в чоловічому армійському колективі.

17.10.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2013p. 
На головну сторінку