Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №627 від 31.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Додаткові місця для дошкільнят

Друга дошкільна група запрацювала на базі Трипутнянського НВК, що в Дубровицькому районі. Відтак, ще понад два десятки місцевих малюків зможуть підготуватися до першого класу.

За словами фахівців управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, більш ніж два десятиліття тому в селі побудували дитсадок. Проте згодом, через недостатню кількість діток, заклад почав працювати посезонно. Водночас за останні декілька років народжуваність у краї почала зростати, тож приміщення спочатку переобладнали під школу, а згодом ­ під начально­виховний комплекс.

Тим часом заяви на здобуття дошкільної освіти в НВК вже написали батьки 17 малюків із Трипутнів, а також сусіднього села Літвиця, повідомили освітяни. Дітей підвозитимуть на одному з чотирьох новеньких шкільних автобусів, які цього року отримав район у рамках державної програми.

Окрім цього, додаткова дошкільна група на 20 місць запрацювала і на базі Берестицького НВК. У планах місцевої влади ­ до кінця року відкрити ще одну, четверту за рахунком групу у Сварицевицькому НВК. Відтак, цього року в Дубровицькому районі дошкільну освіту здобуватимуть ще 60 малюків. Загалом там функціонує 32 дошкільних навчальних заклади, з яких 26 ­ у складі НВК. Різними формами виховання охоплено майже 1300 малюків від 1 до 6 років.

Майже півтори тисячі знедолених дітей побували на цирковому шоу

Для них вистави одного з найзнаменитіших цирків були безкоштовними. Це стало можливим завдяки благодійній акції, яку підтримала обласна влада.

У її рамках 1493 дитини соціально вразливих категорій упродовж тижня відвідували шоу цирку “Kobzov”, який гастролював у Рівному. Проведення доброчинних акцій для цирку є традицією. Водночас діти з обмеженими можливостями, хлопчики й дівчатка з малозабезпечених родин та сімей, які потрапили в складні життєві обставини, сироти та позбавлені батьківського піклування з різних районів області були задоволені такою акцією. До того ж для більшості з них відвідини вистав такого рівня стали чи не першими в житті.

Цього року втричі більше ветеранів війни отримали путівки в санаторії

На Рівненщині з кожним роком посилюється соціальна та медична підтримка ветеранів. Так, цього року на українських курортах побували 403 пільговики, а це майже втричі більше, ніж торік.

Для цієї категорії населення на вибір запропонували декілька оздоровчих закладів, у тому числі й на березі Чорного моря. Зокрема, ветерани змогли відпочити та пролікуватися в санаторіях “Салют” (Одеса), “Ветеран” (Алушта), імені Семашка (Сімеїз), “Перемога” (Київ), “Батьківщина” (Трускавець), “Слава” (Миргород). Окрім того, пільговики вчасно отримують необхідні засоби реабілітації ­ крісла колісні, інвалідні столики, туалетні стільці, палиці, милиці, ходунки. Загалом з початку року працівники Рівненського протезно­ортопедичного цеху видали 1853 засоби реабілітації.

31.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 31.10.2013p. 
На головну сторінку