Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №628 від 07.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комунальне господарство

Змінився господар - змінилось життя

Змінився господар - змінилось життя

У лютому­місяці цього року гуртожиток на вулиці Степана Бандери, 62, який був на балансі тролейбусного управління, взяло на обслуговування ЖКП “Галицьке”. Після зміни господаря мешканці гуртожитку відчули суттєві зміни і звернулися до кореспондента газети “Рівне Ракурс”, аби поділитися своїми враженнями.

З журналістом поспілкувалася комендант гуртожитку Надія КУЗЬМИЧ і розповіла про зміни, які відбулися в будинку з моменту зміни господаря:

­ У двох під’їздах гуртожитку проживає 593 людини. Пригадую, коли ми почали обслуговувати цей будинок, стан його був жахливим. Ремонту тут не було, напевно, ще з початку експлуатації. Бруд, пошарпані стіни, гори сміття. Окрім того, ще й дах протікав. Окремі мешканці платили за проживання, але навіть не здогадувалися, кому і за що. Дехто взагалі не платив, не бачачи перс­пектив. Мені й досі доводиться роз’яснювати мешканцям, за якими квитанціями і куди треба сплачувати за послуги. Такий безлад з оплатою частково можна пояснити відсутністю поштових скриньок: всі квитанції, преса та інші поштові відправлення валялися, наче сміття. Згодом ми встановили нові сучасні поштові скриньки. До речі, зараз рівень проплати мешканцями гуртожитку за надані послуги, суттєво зріс і становить 98 відсотків.

Хоча пройшло небагато часу, коли ЖКП “Галицьке” взяло на баланс та почало обслуговувати будинок, колективу вдалося виконати ряд робіт: перекрити дах, що протікав, збудувати дитячий майданчик, привести в належний стан ліфт. Як бачите, скрізь чисто, тому що слідкуємо за регулярним вивозом сміття. Окрім того, навели лад у підвальних приміщеннях. Жодних проблем не існує із видачею довідок, з викликом сантехніка, електрика тощо.

­ Разом із родиною мешкаю тут 17 років, і за цей час жодного ремонту не було, ­ розповідає Світлана ЗУБЧИК. ­ Лише, коли будинок почало обслуговувати ЖКП “Галицьке”, відбулися позитивні зміни: зробили ремонт перших поверхів, перек­рили дах, що протікав, відремонтували ліфти, за чистотою слідкує двірник, і головне ­ ми знаємо, що сплачуємо гроші за реальні послуги, які отримуємо.

До розмови приєдналася Катерина ІЛЬЧИШИНА:

­ Я мешкаю в гуртожитку п’ять років, працюю в тролейбусному управлінні кондуктором. Зараз знаходжусь у декретній відпустці, виховую двох дітей. Раніше була проблема ­ не було, де погуляти з дітками. Ходили на дитячий майданчик до сусідніх дворів, але нам там були не раді. Сьогодні у нас з’явився власний дитячий майданчик: гойдалки, дитяча гірка, пісочниця, в якій завжди свіжий пісок. Тому нині з дітьми гуляю залюбки у власному дворі, тут є і лавочка, де можна присісти, поки діти бавляться. Все дуже зручно і комфортно. І головне, що це наше, і нікому ми не заважаємо.

Особливі слова подяки висловлюють мешканці 9­го поверху Тетяна Командіна, Руслана Седецька та інші родини колективу ЖКП “Галицьке”, завдяки якому вдалося ліквідувати проб­лему, яка багато років турбувала мешканців ­ протікання даху.

Своєю роботою комендант гуртожитку Надія Кузьмич зас­лужила повагу мешканців тому недарма, вони поза очі, називають її не інакше, як “мамою”. Надія Михайлівна постійно переймається проблемами людей, які звертаються до неї. А маючи чималий досвід роботи в ЖКП на різних посадах, може надати професійну консультацію з будь­якого питання. Працівники ЖКП “Галицьке” завжди своєчасно реагують на побажання та пропозиції мешканців гуртожитку щодо благоустрою їхньої оселі та прилеглих до неї територій. Звичайно, що на все коштів не вистачає, і зробити одразу все неможливо, але те, що вдалося змінити, свідчить про суттєві переваги, які отримали мешканці після зміни господаря.

07.11.2013Олекса ГОСТРОЗІР Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2013p. 
На головну сторінку