Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №247 від 06.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перевірка

Молоко кисне,

а люди страждають

Отруєнню кисломолочними продуктами вдалося запобігти завдяки професійній перевірці ряду підприємств інспекторами Державного підприємства “Рівнестандартметрологія”. На щастя, продукцію сумнівної якості утилізували, і вона не потрапила на столи споживачів.

Нині триває перевірка підприємств, чия продукція у ці спекотні дні є потенційно небезпечною. Оскільки кисломолочна продукція швидко псується, і зберігання її вимагає неабиякої уваги, то під пильне око інспекторів підпала саме вона. Під час перевірки кефіру та ряжанки вдалося виявити збудників групи кишкової палички.

- Ми перевірили кефір, що виготовляють на приватній фірмі “Котигорошко” Гощанського району, - наголосив директор ДП “Рівнестандартметрологія” Анатолій Пивоварчук. - У цих продуктах знайдено збудників групи кишкової палички. Якби підприємство виготовляло тверді сири, то, можливо, нічого страшного й не трапилося б, бо у такому разі молоко піддається термічній обробці. Молоко, кефір чи ряжанка - інша річ. Тут треба бути особливо обережними.

Нині триває перевірка оздоровчих таборів області. За словами керівника ДП “Рівнестандартметрологія”, порушень у раціоні харчування не виявлено. Проте й споживачам треба бути максимально уважними: молоко кип’ятити та звертати увагу на термін його придатності.

06.07.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2006p. 
На головну сторінку