Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №247 від 06.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Родинні чвари

Батька відправив на той світ

Трагедія сталася в господарстві 55-річного жителя села Лютинська Дубровицького району Миколи Л. Після трудового дня на подвір’ї будинку, де він проживав разом із 33-річним сином Олександром, невісткою та трьома внуками, свідками звірячого вбивства стали молодший брат і дядько підозрюваного у злочині.

Як повідомив начальник Дубровицького райвідділу міліції майор Іван Дубінець, Олександр уже двічі встиг відбути покарання. Вперше - за завдання тілесних ушкоджень середньої важкості, вдруге - за крадіжки. Тому у працівників міліції він перебував на особливому рахунку. Того дня родичі зібралися за столом, на якому незмінним атрибутом була горілка. Як і багато разів до того, між ними виникла чергова сварка, яка закінчилася фатально.

Сварка виникла через гроші. Олександр почав дорікати батьку, що той у кишені і гривні рваної не має. Батько ж у відповідь заперечував, що син повинен уже й сам копійку на прожиття заробляти, нагадавши йому про кримінальне минуле. Наступним аргументом Олександра став кухонний ніж, який вцілив прямісінько у батькові груди. Випадковим свідком дідового вбивства став 10-річний син Олександра. Закривавлений Микола зумів вийти на подвір’я, де були менший син Михайло та 49-річний родич із сусіднього села. Михайло кинувся до батька, який помирав, а дядько Василь - до Олександра, аби втихомирити, за що й потрапив до медичного закладу з різаними ранами спини та попереку.

Працівники міліції затримали Олександра Л. за підозрою у вбивстві. Чоловік, який визнав свою провину, лише додав: “Мені він просто заважав жити…”.

P.S. Олександр із 1996 року з діагнозом “шизофренія” перебуває на обліку у психоневрологічному диспансері. Тому й міра покарання, як це не банально, може виявитися не такою, на яку він заслуговує.

06.07.2006Олена Кузьменко, інспектор ЦЗГ УМВС



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2006p. 
На головну сторінку