Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №630 від 21.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Крадіжки

Обережно! Квартирні злодії

Двоє чоловіків проникали до помешкань жителів Рівненського, Радивилівського, Березнівського, Корецького та Костопільського районів, підбираючи ключі до замків. Працівники карного розшуку УМВС України в Рівненській області встановили причетність громадянина Грузії та українця до майже десятка подібних злочинів.

Даний вид злочинів на території області ­ не рідкість. Лише з початку року до міліції звернулися понад 40 осіб щодо заволодіння їх майном таким чином. Окрім того, у стількох же випадках зловмисники ламали серцевину замка.

­ Краще ставити одразу два замки з різними механізмами від відомих виробників. Вибираючи, порадьтесь зі спеціалістом, ­ зазначив начальник управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Тарас САБАНЮК. ­ Проте найбезпечніше все ж ставити домівку на сигналізацію.

Останнім часом набули широкого розповсюд­ження крадіжки з помешкань через вікно. Наразі зафіксовано майже 30 таких випадків в області. Здебільшого такі злочини скоюють з квартир, що знаходяться на першому поверсі та не мають ґрат. Тому, щоб забезпечити безпеку свого майна, власникам помешкань необхідно встановити решітки на віконні конструкції. Адже для вправного злодія, аби відімкнути пластикове вікно, знадобиться лише кілька секунд.

Нещодавно працівники управління карного розшуку УМВС та Радивилівського райвідділу міліції викрили групу осіб, які збагачувалися крадіжками з квартир. Лише за один день у невеликому районному центрі зловмисники скоїли два злочини. Допомогли затримати горе­злодіїв місцеві жителі, які повідомили про підозрілих незнайомців.

Досить поширеним залишається спосіб скоєння крадіжок з будинків. Тут в основному зловмисники діють удвох чи втрьох. До міліції звертаються потерпілі та повідомляють, що особи ромської національності під приводом купівлі горіхів, пір’я, сухофруктів заходять до господарств, а потім скою­ють крадіжки. Такі випадки мали місце у Рівному, Острозькому, Здолбунівському, Млинівському, Дубенському та Гощанському районах.

У більшості випадків напередодні скоєння крадіжки злодії розвідують, коли саме господарі залишають свої помешкання. Вибравши нагоду, зловмисники проникають до помешкань. Жертвами таких квартирних крадіїв стають сім’ї, в яких в робочий час господарі відсутні або їх немає вдома декілька днів.

­ Якщо Ви бачите, що біля будинку ходять незнайомці, розпитують про мешканців чи цікавляться їхнім фінансовим становищем, ми просимо відразу телефонувати до дільничного інспектора чи чергової частини міськрайвідділу, ­ наголошує Тарас Ростиславович. ­ Це допоможе попередити скоєння злочинів та затримати осіб, які мають лихі наміри.

21.11.2013Олена ДУДКО



Рівне-Ракурс №10 від 21.11.2013p. 
На головну сторінку