Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №634 від 19.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

“Східний зодіак”

“Східний зодіак”

Багато людей цікавляться знаками зодіаку. Хтось читає прогноз на тиждень, хтось ­ напередодні новорічних свят прогноз на наступний рік. З дитинства віримо в те, що з новим роком обов’язково настане оновлення у житті, і щастя прийде в наші оселі, тому стараємося заглянути в гороскоп, щоб дізнатися: а що ж нам рік прийдешній підготував. Побачити зображення власного знаку зодіаку в цікавій інтерпретації узбецького художника Бахтіяра Рамазанова можуть усі бажаючі, хто завітає на виставку картин “Східний зодіак” до галереї європейського живопису “Євро­Арт”.

На відкриття виставки, яке відбулося 11 грудня, були запрошені живописці, психологи, культурно­мистецька та наукова еліта Рівного, Львова і Острога. Сам автор не був присутнім на відкритті, проте про його творчість розповіли організатори експозиції.

Напередодні новорічних свят галерея європейського живопису “Євро­Арт” експонує незвичайну колекцію ­ роботи узбецького художника Бахтіяра Рамазанова об’єднані спільною назвою “Східний зодіак”. Із сонячного Узбекистану в наше місто вперше завітала живописна таємниця, яку повинен розгадати глядач. Відвідувачів галереї виставка Рамазанова потішить не лише загадками зодіаку, а й можливістю насолодитися колірним і ритмічним звучанням створених художніх образів, які чимось схожі на яскраві та наївні гротескні картини художника­сюрреаліста Марка Шагала.

Роботи художника окрім Рівного вже оцінили глядачі у Ташкенті, Москві, Вільнюсі, Києві, Мюнхені та Вашингтоні.

Окрім 12 сюжетних робіт “Східного зодіаку” на виставці представлені пейзажі і натюрморти, які характеризують оригінальність манери письма, в якій виражається артистична театральність натури митця.

­ Для рівнян та гостей міста є нагода ознайомитися із зразками мистецтва Сходу та порівняти їх із художніми здобутками культури Заходу, ­ розповідає куратор галереї Лариса КОСТЮК. ­ Незважаючи на те, що Бахтіяр Рамазанов вихованець Ташкентського національного інституту мистецтв та дизайну, все ж таки його творчість базується на традиціях романтизму, символізму та модернізму французької школи. Заглиблюючись у систему зодіакальних знаків, яка виникла ще у культурах давніх цивілізацій, Бахтіяр Рамазанов хоче розкрити суть мислення людини, її земний шлях та духовний шлях, який представлений у художніх образах знаків зодіаку.

Психолог Олена Главінська завітала на виставку, щоб допомогти відвідувачам краще зрозуміти роботи, а також провести інноваційний майстер­клас із визначення кольору кохання.

­ Майстер­клас, який називається “Колір кохання” буде змістовний, ­ розповідає про творчі плани Олена ГЛАВІНСЬКА, ­ кожна людина задається питанням, що для неї почуття, а що ­ кохання. І вона зможе зрозуміти мову свого кохання, адже кожний асоціює своє кохання з певним кольором. Це може бути сталою категорією, а скоріше за все, це стан наст­рою і почуття.

Відвідувачі виставки мають унікальну нагоду заглянути під серпанок таємниць “Східного зодіаку” Бахтіяра Рамазанова і переконатися, що у цьому шаленому світі щастя все ж таки існує.

19.12.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2013p. 
На головну сторінку