Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

“Переформатування” наметового містечка рівненського Євромайдану

Наметове містечко Євромайдану змінює свій вигляд. Наметів політичних партій тут більше не буде, натомість трошки збільшується територія й збільшується кількість українських прапорів.

- Намети політичних партій стоятимуть лише вдень, - пояснює представник оргкомітету Євромайдану Рівного Юлія Герасимюк. - І розміщуватись вони будуть ближче до зупинки, а не на території містечка. Наметове містечко наразі утримується силами громадських активістів і небайдужих рівнян.

Як додає інший представник організаційного комітету Віталій Примак, це не означає, що громадські активісти й політичні партії припинили співпрацю.

- Наші цілі в глобальному плані залишаються спільними, тому ми й надалі будемо координувати наші зусилля для їх досягення, - пояснює Віталій Примак.

Рівненський Євромайдан дякує небайдужим рівнянам за підтримку

За майже місяць, з 22 листопада по 20 грудня, рівненський Євромайдан зібрав 25 тисяч гривень.

Кошти, які жертвували небайдужі рівняни, були направлені на закупівлю продуктів харчування, канцтоварів, друк листівок та банерів, купівлю необхідних електротоварів й апаратури, погашення витрат на мобільний зв’язок.

Також кошти пішли на супутні витрати, пов’язані з проведенням акцій та організацією відправки людей та необхідних речей на Євромайдан до Києва.

- Ми дякуємо рівнянам за допомогу й підтримку, - говорить координатор громадської ініціативи “Євромайдан Рівне” Віталій ПРИМАК. – Дуже важливо, що у важкий для країни час люди об’єдналися заради спільної мети й готові безкорисно робити все для спільної перемоги. Ваша допомога й підтримка необхідна й надалі, адже наша мирна боротьба продов­жується.

Збір коштів на підтримку київського та рівненського Євромайданів проводиться на майдані Незалежності у Рівному щодня.

Рівненські лыкарі-нейрохірурги стажувалися у швейцарії

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради, протягом тижня в листопаді лікарі-нейрохірурги Центральної міської лікарні Олександр Кучерук та Андрій Гирак проходили стажування в клініці “Інтершпіталь” міста Берн (Швейцарія), де організацією “Ukraine-Direkt” для Рівненської ЦМЛ було передано два апарати для інтраопераційної реінфузії крові “Cell Saver 5+”, приблизна вартість яких становить близько 900 тисяч доларів.

Зокрема, дані апарати призначені для повернення в організм крові, що втрачається під час травматичних оперативних втручань, які супроводжуються значною крововтратою.

Використання цих апаратів дозволяє уникнути переливання компонентів донорської крові. Інтраопераційне повернення власної крові пацієнта значно полегшує перебіг самої операції та сприяє більш швидкому одужанню. Особливістю апаратів є і можливість його застосування в дитячій практиці. З 2014 року дана методика буде впроваджена в Центральній міській лікарні.

26.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку