Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Резолюція народного віче

Щодо недовіри М. Берташу та Р. Греську

Україна потребує змін. Багатотисячні протестні мітинги, які ось уже четвертий тиждень поспіль збираються по всій Україні, в т. ч. у Рівному, показали недовіру до політики, яку проводить Партія регіонів та її представники.

Свою неспроможність провадити ефективну політику Партія регіонів підтвердила і в м. Рівне. Через закриті кулуарні домовленості з місцевими депутатами, син голови обласного осередку Партії регіонів Василя Берташа Мирослав Берташ обійняв одну із найвідповідальніших посад в міській раді ­ став Головою постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування. У цей же час начальником управління Держкомзему у місті Рівному є депутат Острозької райради від Партії регіонів Роман Гресько. Саме ці люди тепер опікуються найдорожчим, що є в громади міста ­ землею.

Як опікуються? Виділення земельних ділянок постійно супроводжується корупційними скандалами. Яскравим підтвердженням цьому є виділення кількох десятків ділянок під так звані “депутатські сади”. Тобто загалом було роздано для наближених до влади та депутатів “потрібних людей” землі вартістю на мільйони гривень. Згідно з журналістськими розслідуваннями, серед них і родичі, колеги, друзі місцевих депутатів та чиновників. Зокрема і донька пана Греська, про що він з посмішкою сам розповідає. І це при тому, що тисячі рівнян роками стоять у черзі та не можуть реалізувати своє право на безкоштовне отримання ділянок. Найближчим часом ці діячі планують “роздерибанити” ще близько 40 земельних ділянок “для своїх”, загальною вартістю у мільйони гривень. Ми не можемо допустити подальшого розкрадання міської землі.

Зважаючи на те, що земельна комісія в Рівненській міській раді та відповідний виконавчий орган працюють незадовільно, ігноруючи інтереси більшості громадян, а Партія регіонів не має підтримки у більшості жителів м. Рівне, її представники не мають права розпоряджатися землею громади міста:

1. Звертаємося до міського голови Володимира Хомка, секретаря міської ради Андрія Грещука, а також членів “земельної” комісії, більшість з яких відносяться до опозиційних партій, з вимогою висловити недовіру Голові постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування, депутату від Партії регіонів Мирославу Берташу та зняти його із займаної посади.

2. Звертаємося до начальника управління Держкомзему у Рівненській області Світлани Богатирчук­Кривко з вимогою звільнити з займаної посади представника Партії регіонів Романа Греська.

3. Звертаємося до депутатів Рівненської міської ради з вимогою обрати на посаду голови “земельної” комісії людину з незаплямованою репутацією, непричетною до корупційних схем, яка, зокрема, не фігурувала в матеріалах журналістських рослідувань про те, на чию користь відбувався “дерибан” землі в м. Рівне. Така ж людина має бути призначена і на посаду начальника управління Держкомзему в м. Рівне.

Контроль за виконанням цього рішення залишаємо за громадою м. Рівне.

26.12.2013Рівне 22.12.2013 р.



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку