Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Посів озимих культур під урожай 2014 року

Під урожай 2014 року в цілому по області посіяно 141,7 тис. га озимих культур, що на 9% менше ніж під урожай 2013 року, у тому числі сільськогосподарськими підприємствами - 78,2 тис. га (на 18% менше), господарствами населення - 63,5 тис. га (на 5% більше).

Із загальних посівів озимих 122 тис. га відведено зерновим культурам на зерно, 19,4 тис. га - посівам ріпаку на зерно та 0,3 тис. га засіяно озимими на зелений корм. Переважна частина площ озимих зернових на зерно у господарствах населення зайнята посівами пшениці озимої - 70%, частка жита озимого становить 29%.

Без субсидії скрутно

У січні-листопаді 2013 року на Рівненщині субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено 26,5 тис. сімей, що становить майже 93 відсотка сімей, які звернулися за субсидіями. Порівняно з відповідним періодом минулого року, кількість сімей, яким призначено субсидії, збільшилася на 3%.

Загальна сума субсидій, призначених сім’ям для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг з початку року, становила 5,3 млн. гривень, а середній розмір призначеної субсидії на одну сім’ю у листопаді поточного року склав 238 гривень.

Окрім того, за одинадцять місяців 2013 року 8,5 тис. сімей області було призначено субсидії готівкою для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на загальну суму 5 млн. гривень. Середній розмір призначеної субсидії цього виду на одну сім’ю у листопаді 2013 року становив 710 гривень.

А віз і нині там…

На минулому тижні відбулось засідання тимчасової комісії Рівнеради з питань вивчення ситуації щодо оренди приміщень "Народного дому" (вул. С.Петлюри, 1). Розглядалось питання дозволу для УВК "Волинська січ" передачі в суборенду приміщень для Політичної партії "За Україну". Комісія рекомендувала, більшістю від присутніх депутатів, дозволити суборенду. На попередньому засіданні також рекомендували дозволити суборенду приміщень для політичних партій УП "Собор" та ВО "Свобода".

Свою позицію з цього приводу вис­ловив депутат Рівнеради Олександр Лащук.

- Особисто я виступаю проти будь-якої суборенди комунального майна. Якщо політична партія чи громадська організація не використовує приміщення для статутної діяльності і має заборгованості по оренді і комунальних послугах, то потрібно відмовитись від частини цих приміщень. А згодом управління комунальною власністю на конкурсній основі зобов’язане заключити нові договори з новими орендарями.

За таких обставин, що зараз є в “Народному домі”, ми лише законсервовуємо проблеми використання зазначеного комунального майна. Приміщення знаходиться в занедбаному стані, дах протікає, а суборендарі не мають можливості заключити прямі договори оренди.

Важливо, що приміщення в наступному році доведеться вчергове фінансувати з міського бюджету, щоб воно остаточно не розвалилось, а реального господаря так і немає.

Пропоную, принаймні, актовий зал відремонтувати і передати його для використання на потреби міста (музичної школи, управління культури чи у справах молоді та спорту).

Потрібно зазначити, що для багатьох рівнян “Народний дім” є символом національного відродження України, і варто цей будинок зберегти від руйнування і для подальшого належного використання.

26.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку