Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спортивно-бальні танці

“Різдвяний бал - 2013” - грандіозне шоу!

“Різдвяний бал - 2013” - грандіозне шоу!

Перед новорічними святами в Рівному відбувається безліч культурних акцій. Але найграндіознішою подією цілком можна вважати проведення 21­22 грудня у приміщенні ДЮСШ № 4 десятого ювілейного Міжнародного фестивалю зі спортивно­бальних танців “Різдвяний бал ­ 2013” під патронатом міського голови Володимира Хомка. Участь у змаганнях, які не вперше влаштовує рівненський танцювальний клуб “Флеш”, взяли 782 танцювальні пари зі всіх областей України, а також представники Молдови, Росії, Грузії та Ізраїлю. Організатори фестивалю не збираються зупинятися, і вже незабаром в їхніх планах проведення чемпіонату зі спортивно­бальних танців Західного регіону. Ведучими програми були чемпіон України з латиноамериканської програми серед професіоналів Олександр Казатинський, ведучий “Таврійських ігор” та “Великих танців” Євгеній Лаврінов та рівненська ведуча Юлія Гумен.

На початку церемонії відкриття фестивалю під час представлення членів журі стався невеличкий сюрприз ­ ведучий Олександр Казатинський неочікувано для всіх освідчився у коханні своїй партнерці по танцях Олені Сосєдко. Олександр зізнався, що познайомився з нею завдяки фестивалю “Різдвяний бал”, тому саме тут і вирішив зробити пропозицію. Своїй майбутній дружині Олександр подарував букет білих троянд, повітряну кульку у формі зірки та, ставши на одне коліно, одягнув їй на руку весільну обручку.

­ Це найбільш ефектне та елегантне дійство, яке відбувається у Рівному протягом року ­ зауважив мер міста Рівного Володимир Хомко. ­ Бажаю усім учасникам чесної боротьби та чесної перемоги, а глядачам ­ отримати естетичну насолоду від танців.

­ На фестивалі було представлено 8 вікових категорій, які брали участь у 45 різних класах, в яких представлені 5 європейських та 5 латино­американських танців, ­ розповідає організатор фестивалю, керівник танцювальної студії “Флеш” Роман Гриценюк. ­ До групи європейських танців входили: вальс, віденський вальс, повільний фокстрот та квік­степ. У класі латино­американських танців були представлені: самба, румба, ча­ча­ча, посадобль та джайв. Змагання по класах містили в собі програму від двох до п’яти танців, в залежності від рівня танцюристів. Я задоволений тим, що рівень учасників фестивалю росте щороку, так само збільшується кількість його учасників. Щоправда, в зв’язку з цим виникають певні проблеми, приміром, складно приймати закордонних членів журі з Ізраїлю та Грузії, адже в місті не працює аеропорт.

Ми намагаємося влаштувати якісні спортивні змагання, але у нас у Рівному не існує спеціалізованого танцювального майданчика, щоб танцюристам було зручно виконувати програми. Якщо згадувати шлях фестивалю за десять років, то був певний переломний момент, який змінив якість фестивалю. Спочатку ми п’ять років проводили змагання в залі ПДМу, але рівень фестивалю зростав, і цей майданчик став для нас тісним. До того ж і оренда зали в ПДМі була чималою. Тому ми почали шукати інші варіанти. І ось шостий фестиваль провели в санаторії “Червона калина”. Але це приміщення надто віддалене від Рівного, тому виникали проблеми з перевезенням учасників і обладнання. Тому наступні фестивалі проводили в ДЮСШ№4 та ТРЦ “Екватор”. Але нарешті зупинилися на приміщенні ДЮСШ № 4, тому що ця зала більш простора і найбільше придатна для проведення змагань.

У майбутньому ми хочемо влаш­тувати в Рівному неофіційний чемпіонат України зі спортивно­бальних танців. Але до цього треба дорости, адже в такому разі необхідний не лише відповідний рівень організації, а й учасників.

­ У складі журі я вже вчетверте ­ розповів член журі та керівник рівненської танцювальної студії “Vega­Dance” Вадим Городниченко. ­ Величезний плюс фестивалю в тому, що тут панує дружня атмосфера. До того ж немає жодних інтриг стосовно голосування, яке цілком відкрите. Усі бачать, які оцінки виставляють члени журі, так нині відбувається далеко не на кожних змаганнях. Щодо лідерів змагань, то іноді їх не завжди можна визначити з першого ж танцю. Буває так, що пара виграє перший танок в категорії, але згодом отримує нижчі оцінки. Але в цьому й заключається інтрига змагань, коли нерідко бувають сльози розпачу, емоції. Щодо моєї роботи тренера, то на цьому фестивалі мої вихованці отримали призові місця.

У молодшій віковій групі в категоріях “Ювенали 1 ­ стандарт” та “Ювенали 1 ­ латино” два перших місця здобули мої вихованці ­ Вадим Абдуллаєв та Марія Шульц. Серед старших учасників в категорії “Молодь, стандарт” перше місце вибороли також мої підопічні ­ Тарас Федорчук та Валерія Шуль. На цих змаганнях наш танцювальний клуб було представлено майже у всіх категоріях. Я працюю тренером вже 14 років, але наш клуб Vega­Dance, який представляє Рівненський Палац дітей та молоді, нещодавно утворений після об’єднання двох танцювальних шкіл.

Танцювальна пара з Донецька Андрій Татарніков та Поліна Єрмакова, які зайняли 2 місце в категорії “Дорослі, латино”, теж поділилася своїми враженнями:

­ Ми представляємо донецьку танцювальну школу “Шанс”. У рівненському фестивалі ми й раніше брали участь, але в такому складі разом танцюємо півроку. У турнірі було відкрите голосування журі, тому ми по ходу змагань підраховували бали та, звісно, сподівалися на перемогу. Мені сподобалося ваше місто, адже Рівне, на відміну від індустріального Донецька, більш мальовниче та з гарною архітектурою. Організація фестивалю нам дуже сподобалася, тому ми регулярно залюбки беремо участь у цьому турнірі. Плануємо приїжджати до вас і в майбутньому.

26.12.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку