Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №637 від 01.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Сплачено понад 3 мільярди ЄСВ

Представники бізнес-спільноти, підприємці та працюючі громадяни Рівненщини, з початку року сплатили 3,2 млрд. грн. єдиного соціального внеску, який забезпечить соціальні виплати (пенсії та допомоги) потребуючим верствам населення.

- Єдиний внесок на заг­ально­обо­в’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Своєчасно не нараховані або не сплачені у строки суми ЄСВ вважаються недоїмкою, - наголосив заступник начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Михайло Ліманський.

Несплата, несвоєчасна сплата ЄСВ у сумі, що не перевищує 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. За повторне вчинення таких дій протягом року застосовується штрафна санкція від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо ж сума несплаченого ЄСВ більша за триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, то на посадових осіб накладається штраф від 850 до 1700 гривень.

Призначено двох нових голів РДА

Згідно з розпорядженням Президента України Віктора Януковича від 26 грудня, головою Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області призначено Анатолія Камінського, а головою Дубенської районної державної адміністрації Рівненської області призначено Руслана Сивого.

2667 рівненських дітлахів - в електронній черзі

Про це розповів міський голова Рівного Володимир Хомко під час звіту про свою річну діяльність.

- З метою запровадження єдиного підходу щодо прийому дітей в дошкільні заклади та забезпечення рівних умов кожної дитини на здобуття дошкільної освіти розроблено електронну реєстрацію дітей для влаштування у ДНЗ, - повідомив мер. - Сподіваюсь, такий підхід допоможе полегшити прийом діток у дошкільні заклади.

Окрім того, у наступному навчальному році на базі школи "Центр надії" буде створено ще один ДНЗ, який матиме офіційну назву ДНЗ № 8.

У іншому навчальному закладі - ЗОШ №27 по вул. Дубенська, 133 планується облаштувати басейн.

Відомча лікарня отримала європейську відзнаку

“Чиста лікарня безпечна для пацієнта” - таким титулом асоціація “СОІК” та Асоціація медичних сестер України нагородили “міліцейський” лікувальний заклад.

Працівники лікарні більш ніж півроку вдосконалювали свої вміння, пройшли курси лекцій та перевірки і стали кращими в області.

- Відзнака європейського рівня є великим досягненням лікарні УМВС, - зауважив начальник управління матеріального забезпечення УМВС України в Рівненській області Юрій Михальчук. - Цей титул не тільки велика честь, а й значна відповідальність медичного персоналу в першу чергу перед собою та пацієнтами, а також самих пацієнтів, для яких створені відповідні умови з метою забезпечення високої якості надання медичної допомоги.

01.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 01.01.2014p. 
На головну сторінку