Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Віталій ЧУГУННІКОВ: Парламент працюватиме лише в разі виконання вимог Євромайдану

Віталій ЧУГУННІКОВ: Парламент працюватиме лише в разі виконання вимог Євромайдану

Якщо вимоги Майдану не будуть виконані, то парламент не відновить свою роботу в звичному режимі. Про це заявив народний депутат від "УДАРу" Віталій Чугунніков.

Зокрема, нагадав він, опозиція спільно з громадськістю вимагає негайної відставки і притягнення до відповідальності міністра Захарченка, розформування “Беркута”. Замість “Беркута”, наголосив Чугунніков, повинен бути створений підрозділ, який охоронятиме громадян від особливо небезпечних злочинців, а не злочинців у владі ­ від громадян.

Окрім того, додав “ударівець”, оскільки прокуратура не розслідує надмірне застосування сили “Беркутом” до активістів Євромайдану, і не хоче оприлюднювати імена тих, хто віддавав злочинні накази, опозиція вимагає негайно створити Тимчасову слідчу комісію, яка розслідує всі резонансні факти свавілля. Чугунніков наголосив, що депутати Партії регіонів теж мають бути у цьому зацікавлені, інакше вони ­ спів­учасники злочинів.

Народний депутат також зауважив, що ще однією вимогою, яку висуває опозиція задля розблокування роботи парламенту, є негайний звіт Генпрокурора Пшонки. За словами Чугуннікова, Ген­прокурор має пояснити, чому не виконується закон про припинення переслідувань учасників мирних акцій. Він зазначив, що кожен із затриманих активістів має бути відпущений, кожне провадження ­ закрите, а активісти не повинні вважатися судимими.

“Якщо наші вимоги виконані так і не будуть, Верховна Рада не працюватиме у звичному режимі. Бо цей парламент сьогодні працює тільки так, як потрібно владі Януковича, і як вона скаже. А так не буде”, ­ наголосив Віталій ЧУГУННІКОВ.

16.01.2014



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку